Kuva: Shutterstock

Mitä pitää huomioida hiuksia värjätessä? Lue ohjeet, joilla onnistut paremmin

30.03.2019 14:15 - Niki Miettinen

Hiuksien värjäämiseen kannattaa varata reilusti aikaa, jos haluaa vaihtaa tukkansa suosittuihin pastelliväreihin.

Hiusväreissä on ollut trendinä lähiaikoina pastellivärit, koska suositut artistit Cardi B ja Lady Gaga ovat esiintyneet julkisuudessa näissä räikeissä väreissä. Hiustrendit ovat historian aikana usein tulleet julkisuuden henkilöiden tukkatyyleistä, josta voit lukea lisää täältä. Tästä uusimmasta trendistä innostuneille Huffington Post -julkaisu listasi neuvot, joilla tukan värjääminen onnistuu paremmin.

1. Toimii parhaiten värjäämättömän tukkaan.

Jokaisen hiusväriään vaihtavan kannattaa muistaa, että pastelliväreihin värjääminen onnistuu parhaiten, jos tukassa ei ole aikaisempaa värjäystä stylisti Caitlin Fordin mukaan.

- On vaikeampaa vaalentaa värjättyä tukkaa kuin luonnollista hiusväriä. Tummempien hiuksien värjääminen on kuitenkin hankalampaa kuin valmiiksi vaaleiden, mutta ei niin ongelmallista kuin tukkaan, joka on jo valmiiksi värjätty, Ford kertoi julkaisulle.

2. Kiharat hiukset ovat hankalimmat.

Useat stylistit olivat samaa mieltä siitä, että pastellivärit onnistuvat kaikenlaisiin hiuksiin, mutta todella kiharaan tukkaan se tuottaa lisätyötä.

3. Hiuksia pitää todennäköisesti vaalentaa.

Pastellivärjäys onnistuu parhaiten erittäin vaalean keltaiseen tukkaan stylisti Emaly Baumin mukaan, koska muuten väri saattaa muuttua erisävyiseksi. Kirkkaimpiin väreihin hänen mukaansa on parasta olla valmiiksi mahdollisimman vaalea tukka.

4. Värjäys voi kestää koko päivän

Julkaisun haastatteleman stylistien mukaan värjäys on pitkäaikainen prosessi, vaikka joillakin se saattaa kestää lyhyemmän aikaa. Tummatukkaisilla ihmisillä värjäyksessä voi kestää Frodin mukaan yli kuusi tuntia.

5. Vaatii useamman kuin yhden värjäyskerran

Tummatukkaisilla ihmisillä värjäys harvoin onnistuu yhdellä kampaamovierailulla stylistien mukaan, jolloin he neuvovat varautumaan useampaan värjäyskertaan.

6. Pastellivärit haalistuvat nopeasti

Stylisti Baumin mukaan erityisesti pastellivärit alkavat haalentua jo ensimmäisen hiustenpesun jälkeen. Stylisti Erin Hriczakin mukaan hiuksia ei kannatakaan pestä edes kahta kertaa viikossa, jos haluaa säilyttää värin mahdollisimman pitkään.

7. Tietyt värit säilyvät paremmin

Haastateltujen asiantuntijoiden mukaan sinertävät värit säilyvät paremmin kuin kaikki muut.

8. Värjäys voi olla kallista

Pastellivärjääminen vaihtelee tietysti huomattavasti eri liikkeiden välillä, mutta voivat maksaa jopa satoja euroja.

9. Vaativat paljon hoitamista

Kirkkaat pastelliväriset hiukset vaativat paljon tukanhoitamista, koska väri muuten haalistuu todella nopeasti.

10. Kannattaa vältellä kuumaa vettä

Hiustenpesussa stylistien mukaan kannattaa käyttää viileää vettä, ettei väri haalistu yhtä nopeasti. Heidän mukaansa kannattaa myös välttää kuumentavia suoristusrautoja, koska lämpö haalistaa stylistien mukaan värejä nopeammin.

11. Luontaiseen hiusten palauttaminen kestää pitkään

Tummatukkaisten varsinkin kannattaa varautua, etteivät he saa kovin nopeasti takaisin omaa luontaista hiusväriään pastellivärjäyksen jälkeen.

12. Kannattaa luottaa ammattilaisiin

Stylistien mukaan kotivärjäys voi olla hyvä keino ylläpitämään hiusten väriä, mutta varsinainen värjäys heidän mukaan kannattaa jättää alan ammattilaisille.

Lue myös: Värjäsitkö hiuksesi? Älä pese kutrejasi kahteen päivään

Lue myös: Näyttelijä käytti hiustensa vaalentamiseen erikoista tuotetta - jakaa ammattilaisten mielipiteet

Lue myös: Kaipaatko helppoa kampausideaa? Kopioi näyttelijätähden trendikäs nuttura

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat