Kuva: Instagram

Naiset esittelevät harmaantuvia hiuksiaan suositulla Instagram-tilillä - "Hopea on seksikästä!"

07.04.2019 20:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Instagram-tili kannustaa naisia siihen, että hiuksia ei ole pakko värjätä.

Ensimmäisten harmaiden hiuksien löytyminen on tapana mieltää kriisiksi. Se on hetki, jolloin tajuaa oman vanhenemisen ja elämän rajallisuuden. Se on käännekohta ihmisen elämässä. Vai onko näin sittenkään? Mitä jos emme peittäisi luonnollisen harmaantumisen merkkejä kalliiden hiustenvärjäysten alle, vaan päättäisimme hyväksyä hiuksemme sellaisina kuin ne ovat?

Monet naiset ovat näin tehneetkin, ja heille on omistettu oma Instagram-tili. Martha Truslow Smith loi tilin vuonna 2016, jotta harmaiden hiusten ympärillä käytäisiin uudenlaista keskustelua. Keskustelua on herännytkin, sillä nyt tilillä on yli 100 000 seuraajaa ja jokainen tilin kuva kerää kymmeniä kommentteja.

Katso alta muutama esimerkki harmaiden hiusten kauneutta ylistävän sometilin antimista.

"Viimeisen kahden vuoden ajan olen antanut hiusteni kasvaa täyteen harmaaseen potentiaaliinsa, ja se on ollut paras päätös, minkä olen ikinä tehnyt. Se on antanut minulle läheisemmän yhteyden siihen, mistä tulen ja miten rakastaa kaikkea, mitä olen syntymässäni saanut."

"Hiukseni alkoivat harmaantua varhaisteini-iässä, ja aloin värjätä hiuksiani 16-vuotiaana. Olen ollut värjäämättä 14 kuukautta, ja olen niin onnellinen, että tein tämän päätöksen. On niin jännittävää viimein nähdä luonnollinen hiusvärini. Ainoa katumukseni on, että en lopettanut aikaisemmin!"

"Jos pystyn inspiroimaan muita siihen, että he lakkaavat ostamasta kovia kemikaaleja, jotka päätyvät kehoihimme ja veteen, tunnen itseni voittajaksi."

"Monet ovat kertoneet minulle, että olen liian nuori tällaisiin hiuksiin. Heidän sanansa ovat kirpaisseet ensin, mutta ne ovat myös saaneet minut haluamaan jatkaa harmaiden hiusten kasvattamista entistä enemmän. Harmaa ei tarkoita vanhaa, tyylitöntä tai sitä, että en huolehdi itsestäni. Hopea on vahvaa ja seksikästä. Olen nähnyt todelliset värini ensimmäistä kertaa 15 vuoteen enkä voisi olla tyytyväisempi!"

"Viisi vuotta sitten päätin olla värjäämättä hiuksiani enää. Hiukseni alkoivat harmaantua, kun olin 18-vuotias. Perheeni ja ystäväni ovat antaneet paljon tukea sen sijaan että he olisivat olleet häpeissään. Olen ylpeä hopeisista hiuksistani."

Lue myös: Miten ihmisen normaali hiustenväri määräytyy? Asiantuntija vastaa

Lähteet: Bored Panda, Going grey with (grohm)(bray)

Kilpailut

Uusimmat