Kuva: Emmi Moilanen

Täydellisen sileä iho - valitsimme 10 suosikkituotetta, jolla pääset karvoista eroon näppärästi

20.06.2019 11:15 - Henna Koste

Löysimme muun muassa tuotteita, jotka pitävät ikävät punaiset näppylät loitolla ja sopivat myös atoopikolle.

Kesällä vaatekerrokset vähenevät ja ihoa on enemmän näkyvissä. Siksi moni arvostaa karvanpoistoa, joka pitää haivenet pitkään poissa. Voicen toimitus testasi vinon pinon karvanpoistotuotteita ja valitsi 10 suosikkia.

Intim Easy Shave Gel -geeli 6,50 e, RFSU

Geeli tekee sheivauksesta helpompaa ja vähentää ärsytystä intiimialueen sheivauksen aikana. Läpinäkyvä geeli tekee karvojen ajelusta helpompaa, sillä näet mistä olet ajanut. Hyvä hinta- laatusuhde!

(kuva: Valmistaja)

Sheivaussaippua 10,80 e, Flow Cosmetics.

Flow-merkin sheivaussaippua, joka lupaa tehdä ihosta silkkisen liukkaan, jonka ansioista sheivaaminen on helppoa. Kyseessä on luonnonkosmetiikkatuote, joka sopii myös parranajoon. Itselläni on kuiva ja melko herkkä atooppinen iho, joka reagoi toisinaan rajustikin. Siksi kokeilen uusia juttuja aina pienellä varauksella. Pakko kuitenkin todeta, että tämä oli iloinen yllätys. Saippua todella teki ihosta liukkaan, jolloin terä liukui siinä hyvin.

Ihanaa oli myös se, että jälkeenpäin iho tuntui pehmeältä eikä siihen noussut ärsytyksestä ihottumaa tai muita näppylöitä. Oikein toimiva tuote siis. Ainoa miinus tulee siitä, että ainakin omassa vessassani on vaikea löytää hyvä säilytyspaikka tälle, sillä on herkkä kosteudelle, mutta parasta olisi pitää sitä lähellä suihkua, että se olisi saatavilla aina silloin, kun tarvetta on. Tuotetta voin kuitenkin lämpimästi suositella.

(kuva: Valmistaja)

Silk Beauty -kylmävahaliuskat, 15 e, Oriflame

Vahaliuskoilla ihokarvat pysyvät pois jopa 4 viikkoa*. Kylmävahaliuskat sisältävät luonnollista mehiläisvahaa, silkkiproteiinia ja helokkiöljyä. Käyttövalmiit vahaliuskat lämmitetään käsien välissä, silitetään iholle ja repäistään pois. Sisältää jälkihoitopyyhkeet, jotka rauhoittavat ihoa vahauksen jälkeen. Sopii normaalille iholle.

Olen koettanut useampaan otteeseen kylmävahaliuskoja, koska pidän niitä helppoina, kun en jaksa lutrata lämminvahan kanssa. Nämä liuskat olivat kuitenkin pettymys. Ensinnäkin lämmittäminen ja vahan pehmentäminen käsien välissä kesti jo todella kauan, kuin monet muut kylmävahaliuskat irtoavat helposti toisistaan. En tiedä johtuiko se siitä, ettei vaha ollut tarpeeksi lämmennyt, mutta ensimmäisen repäisyn jälkeen karvoja lähti harvakseltaan. Sen jälkeen pettymys oli vielä isompi, koska vahaliuskoja ei pystynyt oikeastaan käyttämään uudelleen. Hinta-laatusuhde ei tässä toteutunut.

(kuva: Valmistaja)

Essentials kuumavaha, 9,90 e, Veet

Koe luonnon kosketus: Veet Essential Inspirations -sokerointivaha. Veet Essential Inspirations sokerointivaha sisältää 100 % luonnollisia ainesosia ja tekee ihosi sileäksi jopa neljäksi viikoksi. Tuotteen sisältämä argaaniöljy kosteuttaa ihoasi ja tekee sen kosketeltavan pehmeäksi. Tuote on helppo huuhdella iholta vedellä.

Kuumavahan mukana tuli liuskoja, joita voi käyttää uudelleen. Kuumavahan lämmittäminen on hieman hankalaa, koska lämpötilan pitää olla juuri oikea. Siinä kuitenkin auttaa sekoituslasta, joka muuttaa väriä, jos vaha on liian kuumaa. Jos kestää sen, että vahausprosessi kestää yllättävän pitkää, tämä on erinomainen vaihtoehto päästä eroon karvoista pitkäksi aikaa. Voit levittää vahaa niin paljon kuin haluat, joka on todella hyvä juttu. Vahalla karvat lähtevät napakasti pois ja sen pystyy pesemään iholta helposti pois.

(kuva: Valmistaja)

Miss Bic Soleil -varsiterä ilman ärsytystä, 6,90 e

Miss Soleil Sensitive on naisille suunniteltu varsiterä. Sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti naiset, joiden iho ärtyy ja punoittaa helposti varsiterällä tehdyn ihokarvojen ajelun jälkeen.

Miss Soleil Sensitive -varsiterässä on kolme erillistä, joustavaa terää, jotka seuraavat tarkasti vartalon muotoja ja katkaisevat karvan mahdollisimman läheltä ihoa. Joustavat terät eivät revi tai raavi ihoa.

Varsiterä on mukavasti suunniteltu, mutta saa kuitenkin kummastelemaan. Miksi ihmeessä varteen on panostettu niin paljon, koska kyseessä on kuitenkin kertakäyttöinen esine.  Miinusta siis siitä, että esineeseen on käytetty paljon muovia, mutta terää ei voi edes vaihtaa. Oli mielenkiintoista, että itselläni ei oikeastaan mikään terä aiheuta ärsytystä, mutta tätä käyttäessäni tunsin hienoista poltetta kainaloistani. Se kuitenkin meni nopeasti ohitse. Mukava vaihtoehto muille terille.

(kuva: Valmistaja)

Veet Sensitive Precision Beauty Styler 24,90 e

Kyseinen laite on suunniteltu niin kasvojen, kainaloiden kuin bikinialueenkin sheivaukseen. Trimmerissä on vaihtopäät, joiden avulla voi muotoilla esimerkiksi kulmakarvat ilman haavojen vaaraa.

Laite toimii paristolla ja sitä voi siksi käyttää myös kosteissa oloissa.

Itse kokeilin laitteella trimmailla kulmiani. Plussaa tulee etenkin siitä, että laite tekee kulmien siistimisestä nopeaa. Miinus sen sijaan on se, että kun karvat alkavat kasvaa, tulee kulmiin väistämättä pieni sänki. Myös tarkkana saa olla kulmia ajellessa, jottei vahingossa haukkaa liian isoa palaa pois.

Laite on kuitenkin todella näppärä myös siitä syystä, että sitä on helppo kuljettaa myös mukana sen pienen koon ansioista. Siksi se on oiva kaveri myös kesän reissuille.

(kuva: Valmistaja)

Silk Beauty -höylä, 7 e / 3 kpl, Oriflame

Kolminkertainen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä kestänyt hyvänä pitkään, vaikka olen säilyttänyt sitä kosteassa kylpyhuoneessa. Poistaa karvat kainaloista muutamilla vedoilla kevyesti liukuen, ei ärsyttänyt herkkää ihoa. Kääntyvä ajopää helpotti ajelua, vaikka se tuntui aluksi hieman heppoiselta.

E-vitamiinia ja aloe veraa sisältävä voitelunauha on kiva lisä, mutta ei tuo merkittävää hyötyä karvanpoistoon. Kyseinen höylä tarvitsee kaveriksi suihkusaippuan, jotta karvojen poistaminen on miellyttävämpää. Vaikka höylä on säilynyt hyvänä, voitelunauha on alkanut kupruilla ja kulua teriä nopeammin. Perushyvä höylä jäi käyttöön, voisin ostaa uudelleenkin.

(kuva: Valmistaja)

Wax Strips -kylmävahaliuskat kasvoille 8,20 e, Veet

Näillä pienillä vahaliuskoilla nappaat esimerkiksi huulikarvat näppärästi yhdellä vedolla. Mukana tulevat puhdistuspyyhkeet ovat tarpeen, koska iho jää tahmeaksi liuskan jäljiltä. Koska karvat lähtevät juurineen, ne pysyvät myös ilahduttavan pitkään poissa. 

(kuva: Valmistaja)

Intim Ingrown Hair Cream 6,70 e, RFSU

Tulehtuneet karvatupet ja sisäänpäin kasvavat ihokarvat eivät ole ilo silmälle. RFSU:n voidetta käytetään sheivauskertojen välillä. Voide vähentää selkeästi ei-toivottuja näppyjä. 

(kuva: Valmistaja)

Suihkuvaahto 4,50 e, Dove

Kätevä suihkuvaahto sopii suihkusaippuan tapaan käytettäväksi, mutta se on mainio apuri myös sheivauksessa. Suihkuvaahto huuhtoutuu helposti pois vedellä ja jättää ihon pehmeäksi. Paras kokeilemani sheivausvaahto!

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Brasilialainen vahaus on kasvanut supersuosituksi: "Yleisimmin halutaan kaikki pois"

Kilpailut

Uusimmat