Kuva: Shutterstock

Onko tuplapuhdistus todella tarpeellinen? 3 totuutta ihonhoidosta

14.09.2019 11:15 - Karoliina Kotala

Ihon puhdistamiseen liittyy monta uskomusta, mutta mikä todella on totuus?

Ihon päivittäinen puhdistaminen on erittäin tärkeää ja huolellinen puhdistus ehkäisee muun muassa finnien syntymistä ja juonteiden syntymistä. Mutta millaiset puhdistuskäytännöt ovat todella tarpeellisia? Alla kolme faktaa:

Tarpeellinen tuplapuhdistus

Iho todella kannattaa puhdistaa kahteen kertaan. Puhdista iho huolellisesti ensin puhdistusemulsiolla ja sen perään voit käyttää toista puhdistustuotetta tai toistaa pesun samalla tuotteella. Erityisen tärkeä tuplapuhdistus on illalla, jolloin iholla on päivän meikit sekä päivän mittaan kertyneet epäpuhtaudet.

Käytä tarpeeksi aikaa

Suurin osa naisista käyttää kasvojen puhdistamiseen 20 sekuntia aikaa ja se on aivan liian vähän. Kun levität puhdistusaineen kasvoille, hiero sitä pyörivin liikkein iholla kahden minuutin ajan ja huuhtele lopuksi. Puhdistusaineetkin sisältävät hoitavia ainesosia, joiden on hyvä olla iholla useampi minuutti vaikuttaakseen.

Huomioi veden lämpötila

Puhdistaessasi ihoa, vältä kuuman veden käyttöä, sillä se ärsyttää ihoa. Suosi haaleaa vettä ja taputtele iho lopuksi kuivaksi, äläkä hankaa ihoa. Vältä myös viimeiseen asti ihon puhdistuksessa saippuan käyttöä, sillä se vie iholta luontaiset öljyt ja kosteuden.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Khloé Kardashianin hempeä meikki kerää ylistystä faneilta - look, joka on helppo loihtia myös itse

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat