Kuva: Shutterstock

Montako kertaa viikossa hiukset tulisi pestä? Vastaus yllättää

03.11.2019 13:15 - Karoliina Kotala

Suomalaiset pesevät hiuksia turhankin tiuhaan.

Hiustenpesu kuuluu suurimalla osalla arkisiin rutiineihin, mutta montako kertaa viikossa hiuksia kannattaa pestä? Asiantuntijoiden mukaan optimaalinen määrä olisi vain kaksi kertaa viikossa. Vähentämällä pesukertoja voitaisiin jopa ehkäistä suuri osa hiuspohjan ongelmista. Liika hiusten peseminen vie päänahasta niin sanotun happovaipan, joka on tärkeiden bakteerien ravintoa. Kun hyvät bakteerit eivät pysty elämään hiuspohjassa, pääsevät haitalliset bakteerit lisääntymään ja päänahka oireilee kutinana ja kuumotuksena.

Moni on luonnollisesti huolissaan siitä, että hiukset näyttävät rasvaisilta liian harvalla pesemisellä. Talirauhasten toiminta ja rasvoittuminen kuitenkin rauhoittuu parin viikon jälkeen pesukertojen harventamisesta. Ensihätään voi apuna käyttää myös kuivashampoota, mutta jauhemaisen kuivashampoon sijaan kannattaa suosia nestemäistä. Jauhemainen kuivashampoo tukkii helposti hiustupen.

Hiuksia pestessä on myös hyvä muistaa, että kolikon kokoinen määrä shampoota riittää. Hiuksia ei myöskään tarvitse pestessä hangata, vaan pesu kannattaa keskittää päänahkaan. Hoitoaineen laiton jälkeen hiukset kannattaa kammata läpi varoen kuitenkin venyttämättä ja repimättä hiusta ja huuhdella hoitoaine hiuksista viileällä vedellä.

Lähteet: Tikkurilan ykkösapteekki

              Apteekkini.fi

Lue myös: Tavoitteena pitkät ja paksut hiukset? Tärkeimmät ravintoaineet, jotka tulisi löytyä ruokavaliostasi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat