Kuva: AOP

12 vuosikymmenen suurinta trendiä - kuinka monta löytyi sinun päältäsi?

31.12.2019 18:45 - Henna Koste

Naisellisia yksityiskohtia, ysäriä ja sporttia - näistä 2010-luku muistetaan.

Vuosikymmen vetelee viimeisiään ja on aika summata kaikkea kokemaamme. Poimimme muotitrendit, jotka hurmasivat meidät 2010-luvulla. Ysärimuoti vyöryi vahvasti taas aallonharjoille. Sporttimuoti toi kahisevat tuulipuvut taas osaksi tätä päivää. Poimimme 12 isointa trendiä viime vuosilta.

Athleisure-muoti

Vuonna 2014 athleisure eli sporttinen muoti nousi kaikkien suosioon. Tuulipuvut ovat kahisseet siitä lähtien katukuvassa. Tennarit, olohousut ja hupparit ovat olleet tuttu näky myös toimistotyylissä. Malli Megan Bartonin suloinen tyylinäyte alla. 

(kuva: AOP)

Vaaleanpunainen 

Pastellisävyt ovat olleet pinnalla. Vaaleanpunainen on ollut vuosikymmenen hittiväri. Rainy Milo ihastutti Risto Reipas -elokuvan ensi-illassa. 

(kuva: AOP)

Kardashianit tyyli-inspiraation antajina

Kardashian-Jenner-klaanin käänteitä seurattiin tiiviisti. Perheet naiset inspiroivat myös monia pukeutumaan - rohkeasti. 

(kuva: AOP)

Isot logot

Merkkiuskollisuutta näytettiin isojen logojen kera. Malli Jourdan Dunn DKNY-kuosissa. 

(kuva: AOP)

Peplum

Peplum oli toi naisellisuutta muotiin etenkin 2010-luvun alkupuolella. Näyttelijä Gabrielle Dennis kuvassa. 

(kuva: AOP)

Revityt farkut

Farkkumuodissa on nähty paljon revittelyä: pienestä polven paljastelusta riekalemalliin. Jason Derulon hillitty esimerkki näkyy kuvassa. 

(kuva: AOP)

Choker

Kaulaan kietaistu koru näkyi niin arjessa kuin juhlavammissakin tyyleissä. Rihanna Fashion Awards -tilaisuudessa joulukuussa.

(kuva: AOP)

Napapaidat

Paitojen helmat lyhenivät. Viime vuosina on ollut trendikästä vilauttaa kaistale vatsaa. Sofia Richie yhdisti napapaidat skarppiin bleiseriin. 

(kuva: AOP)

Housuton tyyli

Yksi vuosikymmenen villeimmistä trendeistä on ollut jättää housut kotiin. Tämän muoti-ilmiön on ottanut haltuun moni nainen, muun muassa Hailey Bieber

(kuva: AOP)

Ysärimuodin paluu

Kalastajahatut, spagettiolkaimet, nappiverkkarit, lappuhaalarit, paksupohjaiset kengät... tällä vuosikymmenellä ammennettiin ysärimuodista lähes kaikki mahdollinen. 

(kuva: AOP)

Valkoiset tennarit

Valkoiset tennarit ovat olleet niin kuninkaallisten kuin nuorten tyttöjenkin suosiossa. Myös kenkien puhditusohjeita on googlailtu ahkeasti. Kuvassa Hailey Bieber.

(kuva: AOP)

Hapsut

Hapsulaukut, hapsusaappaat, hapsutopit, hapsuhameet... Hapsut ovat heiluneet rennosti koko vuosikymmenen. Alessandra Ambrosio viihtyi kuvassa Coachella-tapahtumassa, jossa nähtiin hapsuja enemmän kuin laki sallii. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Kim Kardashian on rohkea tyylikuningatar - 7 vaatekappaletta, joilla kopioit tähden tyylin

Lähde: HypeBeast, Harper's Bazaar ja InSider

Kilpailut

Uusimmat