Kuva: Shutterstock

Arvaatko, mistä suomalaiset ostavat eniten vaatteitaan? Verkkojätit eivät olekaan ykkösvalinta

07.03.2020 15:15 - Henna Koste

Suomalaiset arvostavat edullista hintaa ja helppoutta vaateostoksilla.

Kerroimme aiemmin, kun Voice.fi:n muotitoimittaja Henna Koste pukeutui viikon ajan pelkästään markettivaatteisiin. Vaatteet löytyivät niin Prisman, Lidlin, Citymarketin kuin Tokmanninkin rekeistä. Pääset lukemaan jutun ja katsomaan kuvat täältä. Vaikka verkkokauppajätit houkuttavat monia tilaamaan vaatteita pikkurahalla ulkomailta, myös fyysiset kaupat voivat hyvin.

K-ryhmän teettämän Marketmuoti 2020 -tutkimuksen mukaan marketeista ostetaan vaatteita useammin kuin tavarataloista, erikoisliikkeistä tai jopa verkkokaupoista. Noin 80 prosenttia suomalaisista ostaa marketeista vaatteita ainakin joskus.

Syyksi tutkimukseen vastanneet kertovat, että marketmuoti on ennen kaikkea sopivan hintaista ja helppoa ostaa.

”Suomalaisille marketit ovat varteenotettavia vaateostospaikkoja. Tutkimuksemme osoittaa, että suomalaiset arvostavat ostamisen helppoutta. Laadukkaita vaateostoksia halutaan tehdä vaivattomasti ruokaostosten lomassa”, osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg kertoo. 

Vaatteiden ostaminen marketista koetaan tutkimuksen perusteella luontevaksi etenkin rennompiin yhteyksiin. Kuitenkin tällä hetkellä vain joka toinen suomalainen uskoo marketmuodin sopivan myös työpaikalle. Noin joka neljännen mielestä marketmuoti sopii myös juhlaan.

”Pukeutumiskulttuuri on muuttunut ratkaisevasti ja haluamme täyttää asiakkaidemme toiveet. Lanseerasimme K-Citymarketin oman mywear-vaatemerkin vuonna 2017 ja tämän kevään aikana tuomme valikoimiimme kaikkiaan viisi uutta kansainvälistä vaatemerkkiä. Uusin tulokas valikoimaamme on elegantti yhdysvaltalaismerkki Ellen Tracy, joka saapuu K-Citymarketeihin huhtikuussa Suomen-yksinoikeudella,”, Åberg kertoo.

Lue myös: Riikka näki unen, joka muutti hänen elämänsä suunnan - nyt hän luo uraa vaatesuunnittelijana

Lue myös: Pukeuduin viikon markettivaatteisiin - enkä ole koskaan saanut yhtä paljon kehuja, katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat