Kuva: AOP

Kuningatar Elisabet II on tyyli-ikoni! Kolme muotikikkaa, joista hän on näyttänyt esimerkkiä

04.12.2020 09:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Iso-Britannian kuningatar inspiroi tyylillään.

Kuningatar Elisabet II, 94, on nainen, jota voi ihailla monesta syystä. Iso-Britannian kuningatar on ollut hallitsijana yli 68 vuoden ajan, jonka lisäksi hän on 15 muun maan valtionpäämies. Brittihovin suosituimmaksi perheenjäseneksi useita kertoja nostettu kuningatar on myös todellinen tyyli-ikoni. Hänet nähdään nykyisin varsin värikkäissä asukokonaisuuksissa. Väriloistoon on myös käytänöllinen syynsä: kuningatar on eroitettava suuresta väkijoukosta. 

- Hänen on erotuttava, jotta ihmiset voivat sanoa nähneensä kuningattaren, valoitti Wessexin kreivitär Sophie The Queen, 90 -dokumentissa.

(kuva: AOP)

Suosioon nousseessa Netflixin The Crown -draamasarjassa seurataan kuningatar Elisabet II:n valtakauden tapahtumia monesta kulmasta. Toki sarja esittelee myös pukuloistoa eri vuosikymmeniltä. 

Muun muassa näiden tyylikikkojen vuoksi kuningatar on mainio tyylimuusa:

Punaista ja vaaleanpunaista

Tätä värien liittoa on pidetty haastavana, mutta turhaan. Monet muotigurut hurahtivat väriyhdistelmään pari vuotta sitten. Kuvassa kuningattaren tyylinäyte vuodelta 1978. 

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Bleiseriin voi aina luottaa

Kuningatar luottaa usein klassiseen bleiseriin, ja jakkupuvut ovatkin hänen tavaramerkkinsä. Tyyli on toiminut vuosikymmeniä. Katso vaikka! 

1953. (kuva: AOP)

2020. (kuva: AOP)

Hyvään ja huonoon hiuspäivään

Kuningatar Elisabet on usein pitänyt huivia. Tänä vuonna myös muotiväki otti huivitrendin omakseen ja huivit kietaistiin näyttävästi leuan alta. 

1979 (kuva: AOP)

2020. (kuva: AOP)

The Crown -sarjassa on seurattu brittihovin ja kuningattaren elämää vuosien varrelta. Sarjassa nähdyt prinsessa Dianaan liittyvät käänteet ovat kuitenkin aiheuttaneet hovissa närää. Lue lisää täältä

Lue myös: Kuningatar Elisabet omistaa 1000 kelloa - henkilökunnalla kuluu yli 40 tuntia niiden kääntämiseen 

Kilpailut

Uusimmat