Kuva: AOP

The Crown -hittisarjan Diana-käänteet eivät miellytä brittihovia - bulimiakamppailu nostetaan esiin

15.09.2020 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Netflix-sarjan neljännellä kaudella nähdään syömishäiriön kanssa kamppaileva prinsessa Diana.

Netflixin suositun The Crown -sarjan seuraavalla neljännellä kaudella mukaan tulee rakastettu prinsessa Diana, jonka roolissa nähdään Emma Corrin, 24. Muun muassa The Sun kirjoittaa, että kaudella käsitellään Dianan kamppailua bulimian kanssa 1980-luvulla ja mukana on kohtauksia, joissa Diana ahmii ruokaa ja menee oksentamaan sen pois tämän jälkeen.

Tämä ei ole miellyttänyt brittihovia. Esiin on nostettu myös se, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat solmineet tuotantosopimuksen juurikin The Crown -sarjaa tuottavan Netflixin kanssa.

- William ja muut kuninkaalliset tuntevat olonsa äärimmäisen epämukaviksi tästä draamasarjasta ja he ovat raivostuneita, että Harry tekee yhteistyötä yhtiön kanssa, joka tätä sarjaa tuottaa, kertoo tv-alan sisäpiirilähde The Sunille.

Emma Corrin näyttelee prinsessa Dianaa. (kuva: AOP)

Metro-julkaisu kirjoittaa, että The Crown -sarjan tekijät tekivät tiivistä yhteistyötä syömishäiriöjärjestö Beatin kanssa, jotta prinsessa Dianan bulimiaa käsiteltäisiin oikealla tavalla sarjassa. Tähän kuului muun muassa neuvontaa siitä, miten syömishäiriötä voi kuvata asiaankuuluvasti ja ihannoimatta ja miten katsojia voi ohjeistaa hakemaan apua, jos itse kärsii syömishäiriöstä.

Prinsessa Diana puhui myöhemmin avoimesti bulimiastaan.

- En pitänyt itsestäni. Olin häpeissäni enkä kyennyt käsittelemään painetta. Kärsin bulimiasta usean vuoden ajan. Se on kuin salainen tauti. Se on toistuva kuvio, joka tekee paljon tuhoa, Diana kertoi vuonna 1995 BBC:n haastattelussa.

The Crown -sarja on jo paljastanut viidennellä ja kuudennella tuotantokaudella nähtävän vanhemman Dianan rooliin astuvan näyttelijän. Pääset lukemaan aiheesta tästä jutusta.

Sarjan neljäs kausi tulee Netflixiin 15. marraskuuta.

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan ryhtyvät tuottajiksi - jättidiili Netflixin kanssa

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan peruivat hyväntekeväisyystapahtuman - syynä sopimus Netflixin kanssa

Lähteet: The Sun, Metro

Kilpailut

Uusimmat