Kuva: Shutterstock/valmistajat

10 + 1 parasta itseruskettavaa tuotetta - hyvästi tunkkainen käry ja oranssi sävy

01.07.2021 10:15 - Henna Koste

Kotikäyttöinen suihkuruisketuslaite ja itseruskettava kasvovesi, jonka kanssa et voi mokata. Testasimme liudan tuotteita, joilla luot kauniin päivetyksen kotioloissa. Esittelemme 10 + 1 parasta löytöä.

Auringossa käristymistä turvallisempi vaihtoehto päivetyksen tavoitteluun löytyy purkista. Moni meistä on kuitenkin joutunut pettymään itseruskettavia kokeiltuaan, kun lopputulos onkin ollut kaikkea muuta kuin tasainen tai kauniin värinen. Onnistuneeseen lopputulokseen on monia vaiheita, mutta levityskintaan käyttäminen ja oikeanlaisen koostumuksen löytäminen ovat avainasemassa.

Kokeilimme kymmeniä itseruskettavia ja valitsimme parhaat löydöt. 

Zuii Organic Sunkissed Glow itseruskettava kasvovesi 26,90 e

Zuiin suosittu itseruskettava kasvovesi on uudistunut - parempaan suuntaan, kuten on ollut varmasti tavoitekin. "Tämän itseruskettavan kanssa ei voi mennä pieleen" on lause, jonka olen kuullut monta kertaa ja lähes yhtä monta kertaa todennut sen kohdallani perättömäksi mainokseksi. Tätä kasvovettä voi kuitenkin lotrata melkoisen huoletta ja aamulla peilissä ovat vastassa kauniisti ruskettuneet kasvot. Helppokäyttöinen seerumimainen neste kosteuttaa kasvot ja on nyt tuhdimpaa kuin ennen. Tuote levitetään puhtaille kasvoille vanulapulla tai sormenpäillä. Luonnonkosmetiikalle aina plussaa. 

(kuva: Valmistaja)

Instant Tan kit 79,99 e, Tanrevel

Kotona käytettävä suihkurusketuslaite mahtuu vaikka taskuun. Laite pilkkoo itseruskettavat värit mikrohiukkasiksi, joka suihkutetaan iholle tasaisesti. Laite on USB-ladattava. Itseruskettava kuivuu nopeasti, eikä sen vuoksi myöskään tahraa. Aloituspakkauksen pullo (60 ml) riittää noin 20-40 käsittelyyn. Tulos on nähtävillä suunnilleen tunnin jälkeen, mutta rusketus syvenee kahdeksan tunnin ajan. 

Tuotetta suihkutetaan kasvoille ja dekolteelle 1-2 minuutin ajan, pienen tauon jälkeen voi lisätä uuden kerroksen. Laite sammuu automaattisesti 45 sekunnin välein, mikä auttaa hahmottamaan aikaa. Kasvoja ei kannata meikata pariin tuntiin operaation jälkeen. 

Ensimmäisellä kerralla suihkin tuotetta huolettomasti sinne tänne (myös selkään ja niskaan) ja pelkään katastrofin seuraavan perästä. Huomaankin pian, että olen suihkuttanut itseruskettavaa liian vähän. Nyt laite on käyttövalmiina seuraavaa kertaa varten, eikä sen käyttö voisi olla juurikaan helpompaa. 

(kuva: Valmistaja)

Vita Liberata Heavely Elixir -itseruskettava 45,90 e

Vita Liberata Heavely Elixir lupaa rusketuksen, joka pysyy jopa 10 päivää. Rusketuksesta on kieltämättä iloa pitkään. Iloa tuottaa myös onnistunut levitys, värinsä ansiosta on helppo olla perillä, minne voidetta on jo hieronut. Levitys lienee fiksuinta tehdä illalla, sillä itseruskettava kannattaa jättää iholle kahdeksan tunnin ajaksi ennen kuin suuntaa suihkuun. Heti levityksen jälkeen rusketus ei ole parhaimmillaan - ei onneksi myöskään katastrofaalinen. 

(kuva: Valmistaja)

Tan-Luxe The Water -suihke 42 e

Tuote lupaa antaa kevyen päivetyksen ja samalla säilyttää auringon kuivattaman ihon kosteustasapainon. Vaaleakin vaaleammalla iholla ensimmäinen kerros ei näkynyt juurikaan, mutta toisella kertaa tuli jo hyvä sävy. Nyt viimeistään on todistettu, että vuonna 2021 itseruskettavat eivät käryä tunkkaiselle. Tämä suihke tuoksuu ihanalle. 

Suihke levittyy näppärästi, eikä tahmaa. Vinkki: Raikkaan tunteen aikaansaamiseksi, säilytä suihketta jääkaapissa ennen käyttöä.

(kuva: Valmistaja)

Isle of Paradise – Express ulta-dark self tanning mousse 29,90 e

Olen näyttävän ja syvän rusketuksen ystävä, mutta auringossa loikoilun sijaan havittelen päivetystä todella vaalealle iholleni purkista. Isle of Paradisen ultra-dark self-tanning mousse lupaa nimensä mukaisesti ”superruskettuneen hehkun” ja tuote pitää sanansa syvästä rusketuksesta. Jo yhden levityskerran jälkeen rusketus on syvä ja tumma, eikä uusintakierrosta vaadita. Tuote lupaa kuusi astetta tummemman rusketuksen 1-4 tunnin kuluessa ja selkeä vaikutus näkyikin jo kahden tunnin kuluttua tuotteen levittämisestä. Jos syvän rusketuksen sijaan kaipaa kuitenkin ”ultraruskeaa” lopputulosta, voi toisen kerroksen levittäminen seuraavana päivänä olla tarpeen. Vaahtomainen koostumus on helppo ja nopea levittää kintaan avulla tasaisesti ja ilman sotkua.

Oikaisin edellisenä iltana ihon kuorinnan ja kosteutuksen kanssa, mutta itseruskettava levittyi tästä huolimatta iholle melko tasaisesti eikä vaatinut korjailua seuraavana päivänä. Kuivaan ihon taipuvaisen kannattaa kuitenkin hoitaa esivalmistelut huolella – kuten muidenkin itseruskettavien kohdalla suositellaan. Tuoksu on itseruskettavamainen, mutta ei häiritsevästi. Levityksen jälkeen tuote imeytyi nopeasti ihoon, eikä jättänyt rasvaista tai lähmäistä tunnetta.

Tuote on vegaaninen, eikä sitä ole testattu eläimillä – tästä erityisen suuri plussa. Olen käyttänyt erilaisia itseruskettavia jo vuosia, mutta tämä tuote nousi uudeksi suosikiksi.

Vinkki: Iso suositus myös saman brändin itseruskettaville tipoille, jotka sekoitetaan kosteusvoiteeseen. Testissä ollut Isle of Paradise – Self tanning drops face & body, dark toimi mainiosti. 

(kuva: Valmistaja)

JOIK Organic Sunless Tan Body Lotion Medium 29,90 e

Vartalovoide levittyi hyvin, eikä haissut pahalta levitysvaiheessa. Imeytyessä tosin puski perinteinen itseruskettavan katku, mutta seuraavana päivänä se oli onneksi jo poissa. Pumpattava pullo on helppo käyttää. Medium-sävy antoi mainion päivetyksen. Vaikka levitin ilman kinnasta, ikäviä rajoja ei jäänyt.  Voide kuluu iholta pois tasaisesti.

Luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan: ruskettava vaikutus on peräisin luonnollisista punaisista marjoista ja sokeriruo’osta.

(kuva: Valmistaja)

Kokeile myös näitä

Organique bronzing therapy kuorinta, seerumi ja voide

Rusketuksen ylläpitoa ja kaunista hehkua kesäiholle? Kyllä kiitos. Organique bronzing therapy -tuoteperheeseen kuuluu kaikkiaan kolme eri tuotetta: kuorinta, seerumi sekä body butter. Kaikkia tuotteita voi käyttää yksinään, mutta parhaan lopputuloksen saa, jos seerumin levittää vartalovoin alle. Hoitosarja on suunniteltu silottamaan ja kiinteyttämään ihoa ja sen lisäksi se antaa iholle pienen päivetyksen.

Tuotteet ovat väriltään ruskeita ja tuoksuvat herkulliselta suklaalta. Sekä seerumi että voide imeytyvät ihoon hyvin ja tekevät siitä sileän ja tasaisen. Jo päivettyneen ihon sävy ei muutu, mutta vaaleammalle iholle tuote varmasti antaa pienen päivetyksen. Syvempää rusketusta tavoittelevalle tämä ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto.

Tuotteiden suklainen tuoksu säilyy iholla pitkään ja tuo ihanan rentoutuneen fiiliksen hoitohetken jälkeen. Juuri tuo tunne onkin yksi hoitosarjan parhaista puolista. Olo on kuin olisi käynyt kauneushoitolassa.

Sokerikuorinta vartalolle 35 e, body butter 30 e, sävyttävä seerumi 22 e. 

(kuva: Valmistaja)

Beauty Blur Skin Tone Optimizer Latte 35 e, Vita Liberata

Kauniin kesämeikin avaintuote. Voide tasoittaa hetkessä ihon sävyä ja antaa kauniin päivetyksen. Tuotetta voi käyttää yksinään, meikkivoiteen alla tai sekoitettuna meikkivoiteeseen. Huomasin olevani koukussa, kun olin onnistunut hukkaamaan putelin ja jäin etsimään sitä myöhästymisenkin uhalla liki puoleksi tunniksi. Jatkoon!

(kuva: Valmistaja)

Levityskinnas 5,90 e, NKD SKN

Tasaisemman rusketuksen saat käyttämällä levityskinnasta. Silloin itseruskettavaa ei myöskään jää ikävästi kämmeniisi.

(kuva: Valmistaja)

+ Aina voi aloittaa alusta

Isle of Paradise Over It - Remover Tan Eraser 22,90 e

Parhaillakaan tuotteilla kaikki ei aina mene putkeen. Onneksi markkinoille on tullut myös itseruskettavan poistajia. Isle of Paradisen versio kuorii iholta kuolleen ihosolukon sekä itseruskettavan jämät pois luonnollisen glykolihapon ja miselliveden avulla. Käytön jälkeen iho on kosteutettu ja valmis uuteen yritykseen. Tosin tuotetta suositellaan käytettäväksi vähintään kolme päivää vanhaan itseruskettavaan. Siitä huolimatta sain edellispäivän pieleen menneen rusketuksen sillä pois.

Tuote suihkutetaan iholle, vaahdotetaan, annetaan vaikuttaa viisi minuuttia minuuttia ja pestään pois.

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Pituutta ja tuuheutta lyhyisiinkin ripsiin - testasimme 10 ripsiväriä ja löysimme uudet suosikit

Lue myös: 8 muotihankintaa, joilla selätät kesän asukriisit - kaikki sopivat yhteen

Kilpailut

Uusimmat