Kuva: Shutterstock

Ovatko farkkusi liian löysät tai tiukat? 6 niksiä, joilla saat lempifarkkusi taas istumaan

01.07.2021 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ennen kuin farkut vaihtaa uusiin, kannattaa vanhojen elvytystä kokeilla näillä nikseillä

Eivätkö lempifarkkusi enää istu? Syitä voi olla monia, farkut voivat joko löystyä tai jäädä liian tiukiksi. Rakasta farkkuparia ei kuitenkaan kannata suoraan heittää menemään, sillä tietyillä kikoilla sen voi vielä yrittää saada istumaan.

Jos farkut ovat liian tiukat

1. Suihki farkkuihin haaleaa vettä ja venytä. Aseta kostutetut farkut vaakatasoon vaikkapa lattialle ja venytä kangasta käsillä mihin suuntaan tunnetkaan tarvitsevasi joustoa.

2. Istu kylpyyn. Pue tiukat farkut jalkaasi ja istu ne päälläsi lämpimään, mutta ei kuumaan kylpyyn tai suihkuun. Lämmin vesi auttaa farkkuja löystymään ja päälläsi ne muotoutuvat juuri sopivan kokoisiksi.

3. Ompele jatkopala. Jos olet kätevä käsistäsi, voit leikata vyötäröltä kaistaleen pois ja ommella tilalle pidemmän tai joustavamman kangaspalan, jolloin vyötärölle tulee lisäsenttejä. 

Jos farkut ovat liian löysät

1. Kuuma vesi. Pese farkut kuumassa vedessä ilman pehmentävää huuhteluainetta. Tämä kikka toimii parhaiten mikäli farkut ovat suurimmaksi osaksi puuvillaa. Kuuma vesi saa farkun kuidut supistumaan ja näin farkut tuntumaan napakammilta. 

2. Kuuma kuivaus. Kuumassa vedessä pesun jälkeen voit heittää farkut vielä kuumaan kuivausrumpuun tehostaaksesi vaikutusta.

3. Kuminauha. Jos vyötärö tuntuu pyörivän päällä, voi taakse ommella pienen kaistaleen kuminauhaa, joka auttaa kiristämään vyötäröä sopivammaksi.

Lue myös: Huollatko farkkujasi oikein? Erityisesti yksi kikka saattaa unohtua useimmilta

Lue myös: Farkkujen rakastaja, tunnetko viiden käyttökerran pesusäännön?

Lähde: Who What Wear

Kilpailut

Uusimmat