Kuva: Shutterstock

Huollatko farkkujasi oikein? Erityisesti yksi kikka saattaa unohtua useimmilta

17.05.2021 13:15 - Emmi Moilanen

Farkut tulisi tuulettaa huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen.

Oikeaoppinen vaatehuolto pidentää vaatteen ikää ja takaa myös sen, että vaatekappale säilyttää värinsä ja muotonsa hyvänä mahdollisimman pitkään. Tuttu lause on se, ettei farkkuja tulisi pestä liian usein – ainakaan yhtä usein, kuin muita vaatteita. Pure Wow -sivusto selvitti, mikä on oikeaoppinen farkkujen pesuväli ja millä tavoin housuja voi huoltaa sekä raikastaa ilman pesukoneeseen heittämistä.

Kuinka usein farkut siis tulisi pestä?

Klassikkofarkkuja valmistava yhtiö Levi Strauss & Co suosittelee, että farkut tulisi pestä joka kymmenennen käyttökerran jälkeen tai silloin, kun ne alkavat haista tai olla selkeästi likaiset.

- Farkkuja ei tulisi pestä liian usein. Mitä harvemmin kangas joutuu kosketuksiin veden kanssa, sitä pidempään vaatteen väri säilyttää loistonsa. Tiedän ihmisiä, jotka ovat pitäneet farkkujaan kaksi vuotta pesemättä niitä, Mary Pierson farkkumyymälä Madewellilta toteaa.

- Saattaa kuulostaa hullulta mutta elementit kuten pieni lika, ja ihon rasvaisuus lisäävät farkkuihin luonnetta ja kauneutta, hän jatkaa.

1. Tuuleta. Kotiin tullessa farkut vaihtuvat rentoihin kotihousuihin ja farkut unohtuvat helposti myttyyn tuolille tai pyykkikorin laidalle. Farkkuja ei pitäisi heti käytön jälkeen myöskään viikata takaisin kaappiin, vaikka se tuntuisikin vaatekappaleelle armeliaimmalta vaihtoehdolta.

Ennen vaatekaappiin viikkaamista farkut tulisi jokaisen käyttökerran jälkeen ripustaa tuulettumaan ilmavasti tai raikkaiseen ulkoilmaan hajujen pinttymisen ehkäisemiseksi.

2. Raikasta suihkeella ilman pesua. Tuuletuksen lisäksi farkkuja voi raikastaa kotitekoisella suihkeella, joka nujertaa pahat hajut. Sekoita suihkepulloon etikkaa, vettä ja muutama tippa eteeristä öljyä ja sumuta kevyesti kankaalle.

3. Poista tahrat heti. On totta, ettei farkkuja tarvitse pestä yhtä säännöllisesti kuin muita vaatteita mutta tahrat tulisi silti poistaa kankaan pinnalta mahdollisemman nopeasti. Tahrat tulisi pestä pois jo ennen kuivumistaan, jolloin vältyt housujen heittämiseltä pesukoneeseen.

Lue myös: Tuplafarkku on vuoden 2021 tyylikkäin valinta - näin luot lookin

Lue myös: 90-luvulta tuttu farkkumalli on tehnyt paluun - löytyykö jo sinun kaapistasi?

Lue myös: Farkkua kerrostetaan nyt rohkeasti yksi toisensa päälle - Bella Hadidin asu toimii myös Suomen säähän

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat