Kuva: Shutterstock

Haluatko ihollesi lisää hehkua? – lue asiantuntijan vinkit

16.09.2021 10:00 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Etenkin herkkäihoisen, allergiasta tai ihosairaudesta kärsivän kannattaa sopivaa kosmetiikkaa valitessa kääntyä rohkeasti ammattilaisen puoleen. Yliopiston Apteekin kosmetologi Johanna Salmikivi-Mehto kertoo, kuinka ihon saa kesän jäljiltä jälleen hehkumaan.

Vinkki 1: säännöllinen kuorinta

Kuorinta poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja saa hoitotuotteet imeytymään paremmin. Lisäksi se aktivoi ihon aineenvaihduntaa, parantaa ihonväriä, tasoittaa ihoa, madaltaa huokosia ja saa meikin levittymään ja pysymään paremmin.

Kuorinta kannattaa ottaa säännölliseksi osaksi ihonhoitoa, mutta ihoa ei kannata kuoria liian usein tai liian voimakkailla aineilla, jotta ihon oma suojamuuri ei heikkenisi. Rasvoittuvaa ja sekaihoa voi kuoria kerran tai kaksi viikossa. Herkälle ja couperosasta kärsivälle ihoiselle riittää kuorinta 1—2 kertaa kuukaudessa.

Tärkeintä on valita omalle iholle sopiva tuote. Kuivalle ja herkälle iholle paras valinta on entsymaattinen kuorinta, joka on tehokas mutta hellävarainen. Se ei sisällä mekaanisesti hankaavia rakeita eikä näin ollen ärsytä herkkää ihoa. Entsymaattisissa kuorinnoissa kuorivana ainesosana voi toimia esimerkiksi papaijaentsyymi.

Suosittelen: Vesipohjainen V10 Plus Water Based Peeling -kuorintageeli kirkastaa ihoa välittömästi.

Vinkki 2: lisätehoa seerumista

Syksyllä ihonhoitorutiiniin kannattaa lisätä seerumi, joka tuo iholle sen tarvitsemaa lisätehoa. Kesän kuivattamalle iholle oiva valinta on hyaluronihappoa sisältävä seerumi. Se antaa toivottua lisäkosteutta ja sopii kuivan ihon lisäksi muillekin ihotyypeille.

Ihon sameudesta kärsivä saa puolestaan apua C-vitamiinista, joka tasapainottaa sekä kirkastaa ihoa ja saa sen hehkumaan.

Seerumi levitetään aina puhtaalle iholle aamuin illoin, sekä kasvoille että kaulalle, ja sen päälle levitetään päivävoide, joka lukitsee seerumin iholle.

Suosittelen: La Roche-Posay Pure Vitamin C 10 -seerumi aktivoi ihon omaa kollageenintuotantoa.

(kuva: Shutterstock)

Vinkki 3: kasvoöljy on kuivaihoisen pelastus

Kasvoöljyt ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, eikä suotta. Kun ilmat alkavat viiletä, kuivaihoinen saa öljyistä kaivattuja ravintoaineita.

Öljyn voi sekoittaa päivävoiteen joukkoon, jolloin se ravitsee ihoa ja poistaa pintakuivuutta sekä parantaa meikin levittyvyyttä. Öljyn voi taputella myös päivävoiteen alle tai päälle. Määrä kannattaa pitää kohtuudessa, muutama tippa riittää koko kasvoille.

Kasvoöljy sopii myös rasvoittuvalle, pintakuivalle iholle esimerkiksi yövoiteen joukkoon sekoitettuna.

Suosittelen: Yliopiston Apteekin oman YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjan kasvoöljy imeytyy nopeasti ja jättää ihon sametinpehmeäksi.

Vinkki 4: tervettä hehkua itseruskettavan avulla

Kesän tuomasta päivetyksestä ei tarvitse syksylläkään täysin luopua, vaan kesän hehkua voi helposti jatkaa itseruskettavan tuotteen avulla.

Nykyään voiteiden lisäksi on saatavilla monia erilaisia koostumuksia, kuten itseruskettavia suihkeita, vaahtoja ja kasvovesiä, jotka on helppo levittää antamaan kasvoille pirteyttä.

Ihon kuorinta ennen itseruskettavan levittämistä on tärkeää tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Suosittelen: Herkälle iholle tarkoitettu Atopikin itseruskettava kasvovesi on helppokäyttöinen. 

Vinkki 5: herkkääkin ihoa voi meikata

Herkkäihoisenkaan ei tarvitse tyytyä kulkemaan meikittömänä. Apteekista löytyy sopivia tuotteita myös herkälle iholle ja ihosairauksista kärsiville. Mineraalimeikit sopivat myös monille allergisille, koska niistä on karsittu pois kaikki ylimääräiset ainesosat.

Oikeat värisävyt, esimerkiksi meikkivoidetta valitessa, löytyy parhaiten kokeilemalla ja kysymällä neuvoa.

Suosittelen: Valoa heijastava Idun Minerals Norrsken -mineraalimeikkivoide koostuu puhtaista mineraalipigmenteistä sekä muista tarkoin valituista ja ihoa hoitavista aineista. 

Lue myös: Radiojuontajien vinkit syksyyn: ”Liikuntaa, lepoa ja läheisiä” - Jaa oma vinkkisi ja osallistu arvontaan!

Kilpailut

Uusimmat