Kuva: Shutterstock

Vie ihonhoito uudelle tasolle - iänikuinen kikka on jäänyt unholaan, mutta tähdet tuovat sen nyt takaisin

16.01.2022 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kuolleelle ihosolukolle kyytiä.

Kuorinta-aineet, rakeiset seokset ja kuorintahanskat saattavat olla monelle jo tuttuja, mutta ihon harjaaminen tuntuu jääneen isoäitien kylpyhuoneisiin.

Harjaaminen on tehokasta niin lämpimään veteen yhdistettynä peseytymisen yhteydessä kuin myös yllättäen kuivalla iholla. Muun muassa näyttelijä Gwyneth Paltrow, 49, on näyttänyt sosiaalisessa mediassaan esimerkkiä siitä, kuinka on ottanut kuivaharjaamisen osaksi rutiinejaan.

Harjaaminen, kuivana tai märkänä, kuorii tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa. Kuoritulle iholle esimerkiksi voiteet tai seerumit myös imeytyvät paremmin ja saat niistä siten kaikki hyödyt irti. 

Jos kärsit sisäänpäin kasvavista karvoista tai näppylöistä, voi harjaaminen ehkäistä myös niitä poistamalla iholta epäpuhtauksia ja avaamalla tukkeutuvaa ihosolukkoa. Vaikka harjaamalla todennäköisesti pehmoisen ihon saavuttaakin, eivät vaikutukset edes jää pelkästään pintakerroksiin. Harjaaminen myös aktivoi ja tehostaa verenkiertoa.

Harjaaminen karkealla harjalla ei ole se kaikista hellin ihonhoitorutiini, joten on syytä muistaa, ettei ärtynyttä tai rikkinäistä ihoa pidä mennä harjaamaan.

Paltrown julkaiseman harjausvideon voit katsoa alta tai täältä.

Lue myös: Hetkessä likaantuvien hiusten syy voi piillä hiusharjassa - leviävä somevideo näyttää karun totuuden

Lue myös: Tiedätkö, kuinka usein kasvojesi iho vaatii kuorintaa? Ihotautilääkäri vastaa

Lähde: Harper's Bazaar

Kilpailut

Uusimmat