Kuva: shutterstock

Itseruskettavalla voi saada todella luonnollisen ja tasaisen lopputuloksen - 8 vinkkiä, joilla onnistut

02.04.2023 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Turvallisin rusketus tulee purkista.

Onneksi nykyään jo tiedämme, että ihannoimamme auringon päivetys ei ole iholle turvallista. Turvallisin rusketus tuleekin ehdottomasti purkista. Nykypäivän itseruskettavat tekevät valinnasta myös helpon, sillä tuotteet ovat kehittyneet hurjasti ja jättävät nykyään oikein käytettyinä hyvinkin luonnollisen ja tasaisen lopputuloksen.

Sopivansävyinen tuote ei välttämättä löydy ensimmäisellä yrittämällä, mutta kun tuote on hallussa kannattaa keskittyä muutamaan avainniksiin, jotta rusketuksesta saa mahdollisimman onnistuneen. Erikoismyymälöissä myyjät myös auttavat mielellään löytämään juuri sinulle sopivan tuotteen.

Tee näin

1. Iho kannattaa ennen itseruskettavan levittämistä kuoria, sillä jos kuollut ihosolukko ropiseekin seuraavaan päivänä itsestään, karisee itseruskettavasi sen mukana.

2. Tasaisimman ja luonnollisimman lopputuloksen saat, jos näytät kaikkialta samanväriseltä. Vaivaa kannattaa nähdä ja levittää itseruskettava huolellisesti kaikkialle.

3. Monilla on kasvoille erikseen oma tuote, ettei efekti olisi liian voimakas näkyvällä paikalla. Esimerkiksi omaan kasvovoiteeseen sekoitettavat itseruskettavatipat antavat usein kevyesti päivettyneen ja luonnollisemman vaikutelman.

4. Itseruskettava kannattaa levittää vain kuivalle iholle, sillä märkänä iholla voi olla vesipisaroiden valumia, jotka jättävät itseruskettavaan jäljen myös kuivuessaan.

5. Kosteutus on yhtä tärkeässä roolissa kuin kuorinta. Rasvaa erityisesti ihon ahavoituneet kohdat huolellisesti, sillä itseruskettavalla on tapana tarttua tiukasti kuivuneisiin kohtiin ja tehdä niistä näin muita alueita tummemmat.

6. Levittämiseen tarkoitettu hanska on monellakin tapaa hyödyllinen. Sen piirtämä kuvio on ensinnäkin laajempi ja yhtenäisempi kuin paljaan käden, joten levitysjälki on todennäköisesti tasaisempi. Joidenkin tuotteiden kohdalla hanska myös suojaa kämmeniäsi muuttumasta aivan oransseiksi ollessaan koko ajan kosketuksissa itseruskettavan kanssa. 

7. Jos haluat aineen kuivuvan nopeammin, jotta pääset pukeutumaan ja jatkamaan muita askareitasi, voi hiustenkuivaajasta löytyä yllättävä apua tilanteeseen.

8. Toimi nopeasti, jos itseruskettavaa eksyy alueelle, jolle et jostain syystä halua sitä. Voit pyyhkäistä sen pois esimerkiksi öljyttömällä meikinpoistolapulla. 

Lue myös: 10 + 1 parasta itseruskettavaa tuotetta - hyvästi tunkkainen käry ja oranssi sävy

Lue myös: Milloin aurinkorasvan käyttö on syytä aloittaa? Foreca antaa selkeän vastauksen

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat