Kuva: Shutterstock

Onko haaveissasi tatuointi ranteeseen? Tatuoijat paljastavat 8 asiaa, jotka tulisi ottaa huomioon

18.10.2023 14:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tatuointia ottaessa etenkin ranteeseen, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kuvion suuntaan.

Oletko harkinnut tatuoinnin ikuistamista ranteeseen? Tatuointitaitelija Jonny Lohman kertoo Insider-julkaisussa, mitä tulisi ottaa huomioon ranteen alueelle aioituissa tatuoinneissa ennen sen ikuistamista.

Vältä ylösalaisin tehtyjä tekstejä

Lohmanin mukaan kannattaa pohtia tarkkaan, minkä suuntaisesti haluaa sana- tai tekstitatuointinsa ottaa. 

- Jos otat tekstin ranteeseen suunnattuna itseesi päin, kukaan muu ei pysty lukemaan tekstiä, kun kädet ovat vartalosi vieressä, Lohman huomauttaa. 

Päätös tekstin suunnasta on lopulta asiakkaan päätettävissä, mutta tatuoija suosittelee pohtimaan asiaa ennen studiolle suuntaamista. 

Harkitse tekstin tyyliä

Tekstin tyyli vaikuttaa merkittävästi sanojen luettavuuteen. 

- Jos kirjoitus on liian pientä, se tulee leviämään ajan kanssa ja tulee vaikealukuiseksi. Tekstistä riippuen suosittelisin tatuoinnille suurempaa aluetta kehosta, jotta teksti voi olla suurempi ja luettavampi, Lohman vinkkaa. 

Tekstin lisäksi myös kuvien suuntausta kannattaa ajatella 

Tatuointitaiteilija Jesse Smithin mukaan myös kuvien suuntaamista ranteessa kannattaa pohtia. 

- Tatuoinnin tulisi aina olla oikeinpäin silloin, kun ihminen seisoo suorana kädet kehonsa sivuilla, Smith toteaa. 

Liian lähelle kämmentä sijoitettu tatuointi voi olla hankala 

- Kun tatuointi on tehty liian lähelle kämmentä, erityisesti ruttuisissa kohdissa ohuet viivat ei välttämättä pysy ja paraneminen voi olla hankalaa, tatuointitaitelija Anastasiia Gotsko neuvoo. 

- Lisäksi tatuointi, joka ei myötäile kehon luontaisia viivoja saattaa näyttää huonolta ja epäluonnolliselta, hän jatkaa. 

Gotsko suositteleekin sijoittamaan tatuoinnin vähintään 2,5 senttimetrin päähän kämmenestä. 

Mieti huolella tatuointia rajallisen tilan vuoksi

Gatskon mukaan kaikki tatuoinnit eivät sovellu ranteeseen. Onkin tärkeää suunnitella huolella yhdessä tatuoijan kanssa tatuoinnin lopullinen ulkomuoto, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. 

- Voi olla virhe ottaa ranteeseen tatuointi, joka ei sovi siihen kokonsa ja muotonsa vuoksi. Kaikki kuvat eivät sovi pieneen tilaan ja lopputuloksena saattaa olla vääristynyt ja sotkuinen tatuointi, Gotsko huomauttaa. 

Älä murehdi liikaa alueen verisuonia

Tatuoija Cassie May puolestaan huomauttaa, ettei pohtimaansa aluetta tule yliajatella, etenkin jos on mieltynyt ajatukseen rannetatuoinnista.

- Minulla on ollut uusia tatuointiasiakkaita, jotka ovat olleet huolissaan kivusta ja rannetatuoinnin "riskeistä", sillä alueella on näkyviä verisuonia, May valottaa.

- Yleisesti ottaen tatuointien tekeminen verisuonien päälle ei ole sen kivuliaampaa kuin muissakaan paikoissa, eikä niistä ole sen suurempaa riskiä kuin muissa kehonosissa, May summaa.

Huonosti valmisteltu ranteen iho saattaa vaikuttaa paranemiseen

Muihin kehonosiin verrattuna ranteen iho on ohutta, joten ennen tatuoinnin ottamista iho kannattaa valmistella huolella tulevaan.

- Ihon ominaisuuksien ja ranteen jatkuvan liikkeen vuoksi tatuoinnin parantuminen voi olla haastavaa. Ongelman välttämiseksi on todella tärkeää valmistautua huolella tulevaan tatuoimiseen, tatuoija Pierre Bustos neuvoo.

Hän neuvoo kiinnittämään erityisesti huomiota ihon kosteutukseen, sillä kuiva iho saattaa vaikuttaa tatuoinnin tekemiseen ja lopulliseen lopputulokseen.

Vähemmän on enemmän

Bustosin mukaan ranteeseen ei kannata valita paljon yksityiskohtia sisältäviä tatuointeja.

- Rannetatuointeja valittaessa vähemmän yksityiskohtia on enemmän. Ohuet viivat leviävät ajan myötä, etenkin silloin, kun tatuointi asettuu iholle. Joten pienet yksityiskohdat voivat kadota tai muuttua epätarkoiksi ranteen alueella, Bustos huomauttaa.

Hän suositteleekin valitsemaan yksinkertaisia malleja ranteeseen.

Lue myös: Doja Cat otti jättimäisen selkätatuoinnin - näyttävä luuranko jakaa mielipiteitä somessa

Lue myös: Fani tatuoi Jasper Pääkkösen kasvot käsivarteensa - katso ällistyttävä kuva

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat