Kuva: Shutterstock

Kolmen kysymyksen metodi kertoo, kannattaako vaate säästää vai laittaa kiertoon

12.12.2023 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vaatekaappia siivotessaan itselleen kannattaa esittää muutamia apukysymyksiä, jotka auttavat päätösten teossa.

Vaatekaapin säännöllinen siivous on tärkeää. Näin kaappi pysyy siistinä ja samalla tulee karsittua pois ne vaatekappaleet, jotka eivät pääse käyttöön.

Monilla on kuitenkin tapana jahkailla päätöstensä kanssa. Osa vaatteista kun saattaa olla rakkaita, tai muuten sellaisia, ettei niitä raaskisi heittää pois. On kuitenkin hyvä muistaa, että on parempi laittaa tavaraa kiertoon, kuin pitää sitä kaapissa tyhjän panttina.

Jos siis edessä on kaapin siivous ja mietit, mitkä vaatekappaleet säästää ja mitkä siirtää eteenpäin uudelle omistajalle, kokeile kolmen kysymyksen metodia. Kun näihin TikTokissakin tutun vaikuttajan, Allison Bornsteinin kysymyksiin vastaat, tiedät onko vaatteella tulevaisuutta vai onko parempi vain päästää irti.

Olenko käyttänyt vaatekappaletta viimeisen vuoden aikana? 

- Tämä kysymys selventää sinulle sen, oletko aidosti halunnut vaatteen, vai onko se vain sellainen, jonka hankit kaappiisi, kun siitä tuli trendikäs. Jos vaatekappale tai asuste ei ole ollut aktiivisessa käytössä, tuskin tulet käyttämään sitä jatkossakaan. Se vain on tullut hankittua trendikkyyden vuoksi, Bornstein kertoo.

Tulenko pitämään tätä ensi vuonna?

- Jos olet vakaasti sitä mieltä, että tulet pitämään vaatetta myös ensi vuonna, vaikka se ei enää olisikaan muiden silmissä trendikäs, käyttäisitkö sitä silti? Tämä kysymys saa pohtimaan sitä, onko hankinta tehty impulsiivisesti, vai onko teillä vielä yhteinen tulevaisuus, Bornstein muistuttaa. 

Jos kyseinen muoti palaa uudelleen, kadutko että heitit vaatteen pois?

- Jos kyseinen vaatekappale on nyt poissa muodista, mutta tulee palaamaan muutaman vuoden kuluttua, kuten monia trendeillä on tapana, haluaisitko silloin omistaa juuri tämän kappaleen vai haluaisitko kenties sen hieman päivitetymmän version? Tämä kysymys auttaa pohtimaan sitä, että onko vaate tai väri ehkä sittenkään se, joka on aina trendikäs.

Lue myös: Talvipukeutumisen ei tarvitse olla tylsää - kurkkaa lämmittävät tyylivinkit

Lue myös: 4 x kauden kuumimmat farkut - lookit, joista kelpaa inspiroitua

Lue myös: Näin löydät oman tyylisi - 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Lähde: Who What Wear

Kilpailut

Uusimmat