Kuva: AOP

Met-gaalassa tuoksui kukkaset, puhui raha sekä näyttäytyi kauneusihanne, joka saisi jo väistyä

07.05.2024 20:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Harvan suomalaisen vuosipalkka riittäisi Met-gaalan pääsylippuun.

Vuoden näyttävintä muotitapahtumaa Met-gaalaa juhlittiin aamuyöllä Suomen aikaan New Yorkissa.

Samalla gaala oli Metropolitan Museum of Artin muotinäyttelyn avajaistapahtuma. Tänä vuonna näyttelyn teemana toimi Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Pukukoodina gaalassa oli The Garden of Time. 

Pukukoodista johtuen ei gaalan tämän vuoden selkeästi suurin trendi tullut kenellekään yllätyksenä. Kukkia, kukkia ja lisää kukkia. Kukkameri valloitti niin punaisen maton kuin gaalan koristelut. 

Kuvassa Josh O'Connor, Paloma Elsesser ja Jordan Roth. (kuva: AOP)

Kuvassa Nicki Minaj, Jessica Biel ja Jonathan Bailey. (kuva: AOP)

Kriteerinä raha

Sen lisäksi, että Met-gaala on vuoden hulppeimpia muotitapahtumia, kerää se rahaa Metropolitan Museum of Artin pukuhistorian osastolle. 

Gaalan kutsuvieraslistan kuratoi ja laatii muotiraamattu Voguen päätoimittaja Anna Wintour. Kutsu gaalaan kilahtaa vain harvoille ja valituille – ja niille joiden naama miellyttää Wintouria. 

Wintour on kertonut julkisesti, ettei Donald Trumpille kutsua tipahtaisi ikinä. Myöskään Muodin huipulle -sarjasta tuttu Tim Gunn ei tule gaalassa poseeraamaan kertomansa tarinan takia.

Cosmopolitan-julkaisu kirjoittaa, että Gunnilta kysyttiin vuonna 2016 "unohtumaton tarina muodista" ja Gunn kertoi tarinan kahdesta isokokoisesta henkivartijasta, jotka kantoivat Wintouria portaita alas muotinäytöksestä.

Myöskään Rihannaa ei tänä vuonna gaalassa nähty. Tosin hänen estyneisyyden syyksi People-lehti ilmoitti flunssan. 

Kriteerinä kutsuvieraslistalle on myös raha. Time-lehden julkaisun mukaan lipusta gaalaan sai pulittaa tänä vuonna 75 000 dollaria eli noin 70 000 euroa. Lipun hinta nousi viime vuodesta 30 prosentilla. 

Kuitenkaan harva gaalaan kutsutuista maksaa itse lippuaan, Time-lehti kertoo. Julkisuuden henkilöt tulevat usein gaalaan muotitalojen tai suunnittelijoiden vieraina ja istuvat heidän pöydässä. Silloin usein myös kutsuttu on pukeutunut kyseisen brändin vaatteeseen eli "mainostaa" brändiä myös punaisella matolla. Kokonaisen pöydän hinta gaalassa alkaa noin 325 000 eurosta. 

Kauneusihanne, joka saisi väistyä

Yksi gaalan vieraista oli jälleen Kim Kardashian. Hän on vuosi toisensa jälkeen kohauttanut gaalassa asullaan, mutta tällä kertaa monien reaktio oli enemmänkin kauhistus. 

Kim oli valinnut ylleen muotitalo Maison Margielan hopeisen mekon sekä harmaan neuleen. Keskustelua asussa herätti sen erittäin kapeaksi kurottu vyötärö. Vyötärö oli suurinpiirtein samaa kokoluokkaa Kimin pään kanssa luoden tiimalasimaisen vaikutelman kehoon. 

Ja kyllä, muoti on taidetta eikä sen tarvitse olla todellisuuden kanssa tekemisissä – varsinkaan kokeilevassa muotigaalassa. Mutta silti, eikö wow-efektin olisi voinut hakea jollain muulla tavalla?

Kim julkaisi asustaan myös kuvan omalle Instagram-tililleen. Yli 16 000 kommentin joukossa on toki myös ihailevia kommentteja, mutta yleissävy on epäilevä. Kommenteissa on epäilty Kimin poistaneen kylkiluita asua varten ja esimerkiksi muistutettu, ettei tämä ole se, miltä naisten pitäisi näyttää. 

Jokainen saa tehdä itselleen ja keholleen mitä haluaa. Silti Kim on kiistatta roolimalli monille nuorille, joten tämän epäterveen kauneusihanteen tilalle olisi jo aika keksiä muuta. 

Kim Kardashian. (kuva: AOP)

Lue myös: Kim Kardashianin mekko aiheutti hämmennystä - roikkuiko niskasta hintalappu?

Lue myös: Läpinäkyvät verkkosandaalit ja huomiosukat? Oi kyllä, sanoi Jennifer Lawrence asullaan

Lue myös: Anne Hathawayn silmiinpistävä mekko todisti punaisen värin voiman

Kilpailut

Uusimmat