Silosäärien salaisuus: 9 keinoa onnistua höyläyksessä

04.03.2015 09:45 - Karoliina Kotala

Jos haaveissa ovat pehmeät sääret, kannattaa asiantuntijoiden vinkit pistää korvan taakse upean lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Kesän lähestyessä on aika alkaa kiinnittää tarkempaa huomiota ihoon. Skippaa punaiset näppylät, naarmut ja hiertymät - muutamilla vinkeillä se onnistuu. Listasimme yhdeksän askelta kauniisiin, sileisiin sääriin:

1. Suihku tai kylpy ennen höyläystä

Naisten ihokarvoitus on lähes yhtä lujaa kuin saman paksuinen kuparilanka. Siitä syystä karvat kannattaakin kosteuttaa vaikkapa kylvyssä tai lämpimässä suihkussa ennen niiden ajamista. Kosteuttaminen tekee karvasta jopa 60 prosenttia helpommin höylättävän. Älä kuitenkaan jää kylpyyn liian pitkäksi aikaa, sillä jo 15-20 minuutin jälkeen vesi saa ihon rypistymään, mikä huonontaa höyläystulosta.


2. Kosteuttava geeli tai vaahto

Ennen höyläämistä iholle kannattaa levittää karvanpoistoon tarkoitettua geeliä tai vaahtoa, joka suojaa ja kosteuttaa ihoa. Sen avulla höylä myös liukuu paremmin iholla.


3. Kuori

Kun iho on huolella kuorittu, höylääminen sujuu helpommin, kun höylä ei tukkeudu kuolleella ihosolukolla. Kuori ensin ja höylää sitten, onkin hyvä sääntö pitää mielessä.

4. Lisää öljyä

Jos ihosi ärsyyntyy helposti höyläyksestä, kokeile ottaa ihoöljy avuksesi. Esimerkiksi vauvaöljy toimii myös höyläyksessä hyvin. Levitä sitä iholle ennen höyläysgeeliä, vaahtoa tai suihkusaippuaa. Öljy pitää pintansa myös suihkun alla, koska öljy ei huuhtoudu iholta yhtä helposti kuin geeli tai vaahto. Näin öljy suojaa ihoa tehokkaammin ja vältyt näppylöiltä sheivaamisen jälkeen.


4. Sijoita höylään

Sijoita hyvään, laadukkaaseen höylään, joka on tehokas, mutta hellä iholle.


5. Uusi terä tarpeeksi usein

Uusi, puhdas terä takaa paremman lopputuloksen ja on hellempi iholle. Muista siis uusia terä tarpeeksi usein. Keskimäärin naiset vaihtavat terän noin kymmenen höyläyksen välein.

Tylsä höylä myös ärsyttää ihoa herkästi ja aiheuttaa sisäänpäin kasvavia karvoja.


6. Ole hellä

Kiireessä sattuu usein haavereita, joten höylää rauhassa ja ole hellä otteiden kanssa. Paina höylää ihoon mahdollisimman vähän. Tarkin tulos syntyy höyläämällä vastakarvaan.


7. Höylää viimeisenä vaikeimmat kohdat

Vaikeimpia kohtia höylätä ovat muun muassa polvet ja reiden takaosat, jätä nämä osat siis viimeiseksi. Voit myös antaa vaahdon tai geelin pehmentää kyseisten ihoalueiden karvoja mahdollisimman pitkään ennen niihin siirtymistä.


8. Kosteuta

Pidä säärten iho kosteutettuna ympäri vuoden ja erityisesti aina höyläyksen jälkeen.


Lue myös: Miten tehdään naisten rinta- ja peppukarvojen kanssa? Kannattaako niitä ajella?


Lähde: Beauty.about.com, Gillette Venus

Kilpailut

Uusimmat