Haluatko näyttää hoikemmalta? 13 tapaa vaikuttaa vaatteilla

24.03.2015 13:45 - Eeva Rajala

Pienillä vaatevalinnoilla voi saada vartalossaan ihmeitä aikaan.

Moni pukeutuu orjallisesti samantyylisiin vaatteisiin, eikä huomaa, että vaatteet eivät välttämättä täysin imartele omia vartalon muotoja.

Asiantuntijat kertoivat Prevention-lehdelle, mitä kannattaa pitää mielessä, kun käyt seuraavan kerran ostamassa uusia vaatteita tai kun seuraavan kerran olet pukemassa yllesi sitä samaa vanhaa ylisuurta paitaa.

Vilauta olkapäitä

Tyyliasiantuntija ja What to Wear for the Rest of Your Life -kirjan kirjoittaja Kim Johnson Gross kertoo, että olkapäät pysyvät nuoren näköisinä pitkän aikaa. Olkapäitä kannattaa siis vilautella ja hankkia ainakin pari paitaa, missä on suuri kaula-aukko.

Kääri hihat

Jos kärsii paksuista käsivarsista, kannattaa korostaa käsien ohuempia osia eli aluetta kyynärpään ja ranteen välillä. Hihat käärimällä annetaan illuusio solakammista muodoista.

Käytä vain täydellisesti istuvia rintaliivejä

Alusvaatteiden asiantuntija Susan Netheron mukaan naisten yleisin synti on pitää liian vanhoja rintaliivejä, jotka eivät tue tarpeeksi. Rintaliivien selkäpuoli nousee ylös ja rinnat alkavat roikkua tuettomina. Tämä saattaa korostaa selässä mahdollisesti olevia rasvakertymiä. Käytä siis vain hyvin istuvia liivejä.

Ongelmavatsa piiloon

Jos ongelmakohtana on vatsa, kannattaa kokeilla pitkää, vatsan kohdalta höllää paitaa, joka on kuitenkin tiukka lantion kohdalta.

Musta ei aina toimi

Yleensä mustaa pidetään hoikentavana, mutta esimerkiksi musta paita voi saada kasvot näyttämään kalpeilta ja vanhemmilta. Musta paidan kanssa kannattaa aina pitää jotain värikkäämpää tai vaaleampaa huivia ynnä muuta sellaista.

Poolopaidan sijasta huiveja

Jos kaulassa näkyy jo ikääntymisen merkkejä, monet peittävät kaulan esimerkiksi poolopaidan sisälle. Poolopaita ei kuitenkaan ole aina mukava tai imarteleva. Poolopaita ei ole paras vaihtoehto, jos henkilöllä on lyhyt kaula, pulleat posket tai runsas rintavarustus. Parempi vaihtoehto on käyttää erilaisia huiveja tai nostaa kauluspaidan kaulus ylös niin, että se kehystää kasvot kauniisti ilman, että katse keskittyy kaulaan.

Valitse kenkäsi viisaasti

Mikäli tahdot jalkoihisi lisää pituuden tuntua, kannattaa täsmätä kenkien väri sukkahousujen tai tavallisten housujen kanssa yhteen. Esimerkiksi mustat sukkahousut ja mustat korkokengät ovat täydellinen valinta, jotta jalkoihin saadaan lisää pituuden tuntua.

Muita yleensä hyvännäköisiä kenkiä ovat polveen asti ulottuvat varsisaappaat ja teräväkärkiset kengät, jotka kummatkin saavat lisää pituutta. Kannattaa välttää paksuja kenkiä ja kenkiä, joissa on nilkkaremmit, sillä ne saavat jalat näyttämään lyhyemmiltä.

Käytä asusteita viisaasti

Kannattaa käyttää värejä ja kuoseja hyväksi, jotta huomio saadaan kiinnitettyä haluttuihin kohtiin vartalossa. Esimerkiksi vatsaa piilotteleva voi saada rohkealla kaulakorulla ja kuvioiduilla sukkahousuilla katsojan huomion kiinnitettyä omiin kasvoihinsa ja jalkoihinsa vatsan sijasta.


Lue myös: Päivitä vaatekaappisi ilman shoppailua - lue miten

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat