Stop katkeilulle: Kuinka kammata kosteat hiukset vahingoittamatta?

30.03.2015 12:45 - Linda Arponen

Hiukset ovat herkimmillään kosteina, minkä vuoksi ne pitäisi selvittää silloin erityisen hellävaraisesti.

Vaikka hiusten harjaaminen kosteana ei ole suositeltavaa, tekevät monet sitä kaikesta huolimatta. Usein kuivumista ei ehdi olla odottamassa ja mikäli käyttää hiustenkuivaajaa, on takuttomien hiusten kuivaaminen huomattavasti mukavampaa.

Ikävä kyllä kosteita hiuksia ei voi selvittää ilman vaurioita. Harjaaminen voi rikkoa hiuksia ja aiheuttaa kaksihaaraisia. Pahimmilta rikkoontumisilta voi kuitenkin välttyä seuraavien neuvojen avulla:

Selvitä

Aloita hiusten selvittäminen levittämällä niihin voidetta tai seerumia, joka ei vain pehmennä hiuksia, mutta tekee niistä lisäksi sen verran liukkaat, että kampa lähes liukuu niiden läpi.

Käytä sormiasi

Selvitä pahimmat takut kuljettamalla sormiasi hiusten läpi. Tämä vaihtoehto on hellävaraisempi kuin kampa. Sormilla saat selvitettyä suurimmat takut ja lisäksi saat valmisteltua hiuksesi muotoilua varten.

Odota

Anna hiusten kuivua itsekseen 5-10 minuutin ajan. Älä koskaan kampaa läpimärkiä hiuksia, sillä ne ovat niin hauraat, että ne saattavat venyä ja katketa. Näin erityisesti silloin, jos hiuksesi ovat värjätyt tai jo aiemmin vaurioituneet.

Kampaa oikein

Valitse kampa, jonka piikit ovat tarpeeksi harvat, jolloin ne eivät vedä hiuksia. Aloita kampaaminen latvoista ja etene ylöspäin, kammaten lyhyin vedoin. Jatka niin kauan, kunnes saat vedettyä kamman helposti koko tukkasi lävitse.

Lue myös: Helli hiuksia hoitavilla öljyillä - testasimme kauppojen uutuustuotteet

Lähde: Daily Makeover

Kilpailut

Uusimmat