Varoitus kajaalin käyttäjille: Rajausväri saattaa vahingoittaa näköäsi

05.04.2015 14:15 - Linda Arponen

Tutkimuksen mukaan silmänrajausvärin kanssa kannattaa olla varovainen, mikäli mielii pitää näkönsä hyvässä kunnossa.

Ensiksi naisten täytyy opetella käyttämään kajaalia. Sen jälkeen pitää päättää, millaiset silmät sillä itselleen rajaa. Uuden tutkimuksen mukaan kaikki saattaa olla kuitenkin turhaa, koska rajausväri voi vahingoittaa näköä.

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkimus kertoo, että mikäli kajaalia levittää alaluomen sisäpinnalle, lisääntyy silmien likaantumisriski, joka voi lopulta johtaa ongelmiin näön kanssa. Tutkimuksessa havaittiin, että rajauskynän hiukkaset todella päätyvät silmiin.

Tutkimusryhmä tarkkaili videon avulla erilaisia tapoja meikata. He havaitsivat, että nopeimmin silmien pinnan kyynelkalvolle meikeistä siirtyi alaluomen sisäpinnalle levitetty rajausväri. He huomasivat, että kajaali voi muuttaa kyynelkalvoa niin, että silmiin tulee epämukava tunne.

- Ihmiset, jotka käyttävät piilolinssejä, huomaavat todennäköisimmin joitakin ongelmia, kertoo tutkimuksen johtaja, tohtori Alison Ng.

- Jos heidän linsseihinsä on tarttunut eyelineria, voi näköhaittoja alkaa ilmetä, mitä likaisemmaksi linssit muuttuvat.

Ng ei odota kuitenkaan, että naiset luopuisivat kokonaan rajausvärin käytöstä.

- Jos teroitat rajauskynän kunnolla ennen jokaista käyttöä, pääset eroon kynänpään bakteereista. Näin saat esiin tuoreen kynänkärjen, joka voi auttaa estämään tulehduksia.

Lue myös: Uutta ilmettä silmämeikkiin - ohjeet värillisen eyelinerin käyttöön

Lähde: You Beauty

Kilpailut

Uusimmat