Millä tavalla kasvovoide pitäisi levittää? Lue ohjeet ja vältä virheet

09.05.2015 19:15 - Linda Arponen

Kasvovoiteista saa suurimman tehon irti, kun ne levittää oikeaan aikaan ja oikeilla tavoilla.

Tärkeintä toki on se, että ylipäätään käyttää kosteusvoidetta kasvoilla. Jos haluaa kasvoilleen kuitenkin parhaimman mahdollisen kosteutuksen, kannattaa voidetta käyttää seuraavien ohjeiden mukaan:

Levitä hiukan kostealle iholle

Kasvovoide kannattaisi levittää mahdollisimman pian sen jälkeen, kun on puhdistanut kasvot. Jos annat ihon kuivua liikaa, ei voide imeydy iholle yhtä tehokkaasti.

Kallis hinta ei välttämättä tarkoita korkeampaa laatua

Kalliisiin ihonhoitotuotteisiin ei välttämättä ole pakko satsata, sillä voiteissa kallis hinta ei automaattisesti tarkoita parempaa laatua. Kaupoista löytyy hyviä kasvovoiteita myös kohtuullisin hinnoin.

Myös rasvainen iho tarvitsee voidetta

Jotkut ihmiset saattavat kuvitella, ettei rasvainen iho tarvitse kosteusvoidetta. Tämä ei ole kuitenkaan totta. Jos rasvaisen ihon jättää voitelematta pesun jälkeen, alkaa iho tuottaa liikaa öljyjä korvatakseen sen menettämän kosteuden. Käytä mieluummin öljyttömiä kosteus- ja meikkivoiteita, jolloin kasvoista ei tule liian rasvaiset.

Levitä voide hellästi

Kasvoja kannattaa kohdella hellällä kädellä, kun niille levittää voidetta. Ihon venyttäminen ja vetäminen voi vahingoittaa nimittäin ihoa ja johtaa ryppyihin. Levitä voide siis hellästi pyörivin liikkein ja puhtailla sormenpäillä. Herkälle silmänympärysiholle voide kannattaa levittää nimettömällä sormella.

Muista myös kaula

Kaula on yksi varmimmista paikoista, joissa ihon vanheneminen tulee esille. Muista siis kasvojen lisäksi levittää voidetta kaulallesi, jolloin myös sen nuorekkuus pysyy pitempään yllä.

Lue myös: Meikkivoidetta laitetaan helposti väärin - näillä ohjeilla saat onnistuneen lopputuloksen

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat