Ammattilainen paljastaa tämän hetken trendikkäimmät hääkampaukset

02.07.2015 12:15 - Henna Koste

Yksinkertaisuus ja luonnollisuus ovat ajaneet pikkutarkkuuden ohi juhlakampauksissa.

Häihin panostetaan paljon, ja kukapa morsian ei haluaisi näyttää upealta tärkeänä päivänä. Kampaus on tärkeä osa hääeleganssia. Helsinkiläisessä Q hair -kampaamossa työskentelevä Senior Stylist Laura Pimiä tietää kauden juhlakampaustrendit. 

- Nyt kampaukset ovat suht luonnollisia ja pehmeitä. Laitetun näköistä kyllä, muttei mitään liian tönkköä, ammattilainen kuvailee.

Suosituimmissa kampauksissa painopiste on niskassa. Pimiä huomauttaa, että erilaisia variaatioita on loputtomasti. Hiukset halutaan myös entistä useammin jättää auki. Myös rennot punokset ovat pinnalla.

Inspiraatiota kuninkaallisista häistä

Kuninkaalliset häät vaikuttavat trendeihin. Toisinaan kampaajan asiakkaat esittävät toiveen, että saisivat hääkampaukseensa prinsessoilta lainattua tyyliä.

- Kuninkaallisissa häissä on nähty selkeitä ja simppeleitä kampauksia. Yksinkertaisuutta pienen piperryksen sijaan, Pimiä toteaa.

Esimerkiksi Kate Middleton vietti häitään hiukset auki. Prinssi Carl Philipin kanssa hiljattain alttarille astellut Sofia Hellqvist taas luotti kauniiseen niskanutturaan. 

Koristeista yksi yli muiden

Ammattikampaaja kertoo, että hiuskoristeita näkyy hääkampauksissa nykyään entistä harvemmin. Muutama vuosi sitten suosiota vielä riitti.

- Nyt käytetään paljon luonnon kukkia. On kukkaseppeleitä, sellaisia ohuita pantoja, Pimiä selventää.

Kampaajien ei tarvitse murehtia kukkien kestävyydestä, sillä floristit käsittelevät ne hiuksiin kestäviksi. 

Tiarat kuuluvat edelleen prinsessajuhliin, mutta tavallisissa häissä niitä ei enää juuri suosita. Myös huntujen käyttö on hiipunut.

Lue myös: Hääkuva kannattaa ottaa ennen vihkimistä - lue miksi

Kilpailut

Uusimmat