Suuret, pienet vai mantelinmuotoiset silmät? Katso minkälainen meikki sopii juuri sinulle

14.09.2015 12:45 - Reetta Haverinen

Silmiesi muoto sanelee pitkälti sen, minkälainen silmämeikki pukee sinua kaikkein parhaiten.

Silmien rajaaminen on tekniikkalaji, joka vaatii harjoittelua. Varsinkin nestemäisen kajalin käyttö edellyttää vakaata kättä ja kärsivällisyyttä. Vaikka kajaalikynä pysyisikin kädessä, ei ole täysin sama, minkälaiset viivat silmiesi ympärille taiteilet.

Jotta osaisit korostaa silmiäsi parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa sinun paneutua hetkeksi näihin meikkitaiteilija Davinia Fermin neuvoihin. Nainen on muun muassa työskennellyt huippumalli Kate Mossin kanssa, joten Fermin taatusti osaa asiansa. Alta löydät Ferminin rajausvinkit kaiken muotoisille silmille:

Mantelinmuotoiset silmät

Vaikka mantelisilmät ovat symmetriset, Fermin suosittelee, että silmiin tulisi vetää kissamaiset rajaukset. Ulkonurkkaa kohden levenevät rajaukset, jotka jatkuvat silmänurkan yli, korostavat silmien mantelimaista muotoa kauniilla tavalla.

Alla olevasta videosta löydät vinkkejä kissarajausten ja upean smokey eyes  -meikin tekoon:

Suuret silmät

Vaikka silmät ovat jo luonnostaan suuret, on rajausten tehtävä korostaa niiden kokoa entisestään. Fermin vinkkaa, että suuret silmät pääsevät oikeuksiinsa, kun ne meikataan elegantisti.

Paksu rajaus yläluomella ja ohut kajaali pitkin alaluomen reunaa korostavat silmiä juuri oikealla tavalla. Kun silmien ulkonurkkia vielä korostetaan tummilla sävyillä, tulee meikistä entistä upeampi. 

Pienet silmät

Pieniä silmiä kannattaa korostaa dramaattisilla ja näyttävillä rajauksilla. Ripset tulee ehdottomasti taivuttaa, jotta silmät näyttäisivät suuremmilta. Myös katseesta tulee avarampi, kun ripset kaartuvat kauniisti ylöspäin. Valkoinen kajaali sisäluomella tekee silmistä suuremman näköiset.

Ferminin mukaan pienille silmille sopii 60-luvun silmämeikki, jossa näyttävä rajaus lähtee aivan silmän sisänurkasta. Luomivärillä ja muutamalla tekoripsitupsulla, jotka on lisätty silmien ulkonurkkiin, on myös helppo lisätä illuusioita suuremmista silmistä.

Alla oleva video opastaa sinut 60-luvun silmämeikin saloihin:

Silmät, jotka ovat lähellä toisiaan

Ferminin mukaan ihmiset, joiden silmien väli on pieni, tulisi korostaa kajaalilla erityisesti silmiensä ulkonurkkia. Silmien sisänurkkiin sopivat vaaleat sävyt ja metallinvivahteet. Tummia sävyjä tulisi käyttää ainoastaan silmien ulkonurkissa. Tämänkaltainen meikki vie huomion pois silmien kapeasta välistä.

Kaikille silmille

Ferminin mukaan on olemassa yksi meikkityyli, joka sopii kaikille silmille muotoon katsomatta: utuinen smokey eyes -meikki imartelee silmiä kuin silmiä. Meikissä voi käyttää niin vaaleita, tummia kuin metallinhohtoisiakin sävyjä.

Myös valkoiset rajaukset sisäluomilla kasvattavat silmien kokoa, olivatpa ne malliltaan minkälaiset hyvänsä. Tummat rajaukset taas tuovat silmiin lisää syvyyttä ja korostavat niiden muotoa. Lue artikkelistamme, kuinka teet smokey eyes -meikin minuutissa. Pääset artikkeliin tästä.

Lue myös: Tee silmämeikistä hetkessä intensiivisempi - katso helppo niksi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat