Kuva: Senja Rapila

Amerikkalaisrokkari Andy McCoysta: "Hän on hullu nero!"

19.06.2016 10:15 - Senja Rapila

Suomessakin esiintynyt Jeff Angell kertoo, että Helsinki on huomattavasti modernimpi kaupunki kuin useat Yhdysvaltojen kaupungit.

Walking Papers ja Post Stardom Depression -bändeistä tuttu amerikkalainen muusikko Jeff Angell, 43, ylistää suomalaisten omaa rokkikokoonpanoa Hanoi Rocksia. Tällä hetkellä Staticland-bändissä vaikuttava Angell kertoo, että oli nuorempana Hanoi Rocksin ja varsinkin sen mustahiuksisen kitaristin Andy McCoyn suuri fani.

- Hanoi Rocks oli suuri juttu minulle nuorena, sillä tykkäsin Andy McCoystä ja muista sen tyylisistä kitaristeista. Tilasin joskus sen The Real McCoy -elokuvan, koska olin suuri fani. Kun video tuli lopulta perille, en voinut katsoa sitä Amerikassa, koska se oli väärässä formaatissa, Angell toteaa Radio Citylle antamassaan haastattelussa.

Mies kuvailee McCoytä hulluksi neroksi, joka ei kuitenkaan täytä fiksun aikuisen kriteereitä.

- Miksi sitä sanotaan, kun ihminen on nero mutta kuitenkin täysin sekaisin? Koska mielestäni Andy on fantastinen kitaristi, mutta hän on pelkkä vitsi aikuisena. Mielestäni se on viihdyttävää, hän nauraa.

Jeff Angell on nuoruudestaan asti fanittanut hullun lailla suomalaista Hanoi Rocksia ja sen persoonallisia jäseniä. (kuva: Senja Rapila)

Keikkailua HIM-yhtyeen kanssa

Mies on käynyt kerran aiemmin Suomessa vuonna 2013, kun hän esiintyi Rock The Beach -festareilla bändinsä Walking Papersin kanssa. Vuonna 2012 perustetun yhtyeen tunnetuin jäsen oli Guns N' Rosesissa soittanut basisti Duff McKagan.

- Pidin siitä, että aurinko ei mennyt koskaan alas ja siitä, että siellä oli paljon kauniita naisia. Vaikka Suomi onkin niin kaukana, yllätyin siitä kuinka moderni maa se on. Kaiken lisäksi pääkaupunki oli paljon modernimpi kuin suurin osa amerikkalaisista kaupungeista.

Angell on keikkaillut myös HIM-yhtyeen kanssa ja kertoo pitäneensä suomalaisten muusikoiden energiasta. 

- He olivat todella mukavia tyyppejä. Kaiken lisäksi heillä on se todella nerokas pentagram-logo, eikö olekin!

Amerikkalainen muusikko ihastui vuonna 2013 suomalaisiin naisiin ja Suomen yöttömiin öihin. (kuva: Senja Rapila)

Amerikkalaisilla huonoin viinapää

Kiertue-elämänsä aikana Angell on myös huomannut, että eurooppalaisilla on täysin erilainen alkoholikulttuuri kuin amerikkalaisilla. 

- Euroopassa ihmiset kestävät paljon paremmin alkoholia, Amerikassa joku on aina oksentamassa jossain kulmassa tai tappelemassa baarin ulkopuolella. En näe sitä samaa käytöstä täällä ja näyttäisi siltä, että ihmiset osaavat juoda muutaman oluen ja mennä sen jälkeen kotiin ilman minkäänlaista ongelmaa. Amerikassa on täysin erilainen alkoholikulttuuri, hän pohtii.

Alkoholi- ja huumeriippuvuuksista kärsinyt artisti on ollut itse jo kahdeksan vuotta kuivilla, eikä muiden alkoholinkäyttö houkuta ottamaan edes pientä huikkaa.

- Se rikkoo perheitä ja parisuhteita ja muuta sellaista, kun ihmiset ovat liian kännissä ja menettävät kontrollin omaan käytökseensä. Kun näen tällaista käytöstä keikoillani, en koskaan ajattele että kaipaisin itse päihteitä. Silloin ajattelen, että olen varmasti tehnyt oikean päätöksen lopettamisen suhteen.

Uusimmat