Kuva: Senja Rapila

Jenkkirokkari tylyttää: EDM-musiikin suosio perustuu narsistisiin ihmisiin

14.06.2016 20:00 - Senja Rapila

Amerikkalaisrokkari Jeff Angell on sitä mieltä, että nykyajan EDM-musiikissa on kyse yleisöstä, ei niinkään esiintyjästä.

Staticland-bändissä vaikuttava jenkkirokkari Jeff Angell, 43, ei pelkää, että rock-musiikki tulisi tiensä päähän lähivuosien aikana. Miehellä on kuitenkin tiukka mielipide siihen, miksi tanssimusiikki on niin suuri ilmiö ja rock ei myy.

- EDM-musiikki on suuri ilmiö sen takia, että yleisö on todellisuudessa se tähti. Mielestäni tällä hetkellä siinä on kulttuurillisesti ideana, että ihmiset ottavat kuvia itsestään ja ovat siten hyvin itserakkaita. Elämme hyvin narsistisessa yhteiskunnassa tällä hetkellä, Angell kertoo Radio Cityn haastattelussa.

- Kun kyse on DJ:stä, siinä ei oikeastaan ole kyse artistista vaan itse tapahtumasta.

(kuva: Senja Rapila)

Rock ei ole kuollut

Vaikka ulkopuolelle saattaisi näyttää siltä, että vanha kunnon rock 'n' roll vähentäisi jatkuvasti suosiotaan, ei kyse ole musiikkigenren kuolemasta tai fanien vähentymisestä. Angellin mielestä kyse on siitä, kuinka levy-yhtiöt käyttävät nykypäivänä varojaan rock-bändeihin.

- Se johtuu markkinoinnin vähentymisestä. Internet on tehnyt sen mahdolliseksi, että voi kuunnella musiikkia ilmaiseksi netissä, joten kukaan ei osta levyjä. Jos kukaan ei osta levyjä, miksi levy-yhtiö käyttäisi rahaa levyn markkinointiin, kun he eivät saa vastinetta investoinnilleen? Joten uskon, että tämänhetkiset bändit eivät tule koskaan nousemaan sille tasolle, että heillä olisi varaa yksityiskoneisiin. 

Angell perustelee asiaa myös niin, että ihmiset kuuntelevat sitä, mitä heille annetaan: jos jotain musiikkigenreä hehkutetaan kaikkialla ja sen kerrotaan olevan suosittua, ihmiset tekevät päätöksen muiden mielipiteiden perusteella.

- Niin suuri osa ihmisistä muodostaa mielipiteensä muiden mielipiteiden avulla. Jos kadulla on kaksi ravintolaa ja toisessa on enemmän asiakkaita, miltei jokainen menee siihen ravintolaan, jossa on enemmän ihmisiä. He ajattelevat sen olevan parempi, koska siellä on enemmän ihmisiä. Kyse on mielikuvista.

Lue myös: Motörhead-rumpalin testamentti julki - ei jättänyt mitään vaimolleen

Suosittelemme

Uusimmat