Kuva: Senja Rapila

Pariisin Kevät: Emme tee hissimusiikkia

19.06.2016 16:15 - Senja Rapila

Tuunelan mielestä Pariisin Kevään musiikki on intensiivistä, jolla on niin melankolinen kuin bilepuolikin.

Kun muusikko Arto Tuunela alkoi tekemään musiikkia, ei hän ajatellut päätyvänsä tähän pisteeseen. Alun perin kansan suosimat kappaleet syntyivät pelkästä jammailusta ja hauskanpidosta, mutta lopulta projekti sai nimen: Pariisin Kevät.

Vaikka joku saattaisikin ajatella, että bändin musiikki sopii pelkästään yksin kuunteluun, on Tuunela asiasta eri mieltä.

- Mielestämme meidän musiikkimme on jollain tavalla intensiivistä. Jos haluat kuunnella sitä yksin luurit päässä jossain pimeässä nurkassa, se toimii siihen. Ja vaikka se ei ole varsinaisesti bilemusiikkia, se on kuitenkin musiikkia jonka voi laittaa soimaan myös bileissä. Se ei ole mitenkään mahdoton ajatus että sitä soitettaisiin tanssiessa, se voi olla tanssittavaa musiikkia silti. Se voi tuntua bileiltä vaikka se ei ole mitään bilemusiikkia, Tuunela pohtii Voice.fi:n haastattelussa. 

- Se on minulle on tärkeää, että musiikissa molemmat puolet. Siinä on melankolinen puoli eli sulkeutunut puoli ja sellainen tykityspuoli eli bilepuoli.

"Ei mukiinmenevää tausta- tai hissimusiikkia"

Tuunelalla on myös selkeä käsitys siitä, mihin hän ei halua musiikkiaan käytettävän.

- Se, mihin en ole tarkoittanut tai mihin en ajattele meidän musiikkimme soveltuvan, on sellainen mukiinmenevä tausta- ja hissimusiikki. Toivon, ettei kukaan kuule sitä sellaisena.

Pariisin Kevään taiteellisen keulahahmon mielestä musiikissa on tärkeää olla voimakasta energiaa, joka saa ihmisen tanssimaan ja nauttimaan. Tuunelan mielestä musiikilla on myös toinen tärkeä tehtävä.

- Minulle musiikki on aina ollut myös sellainen, että jos on paha mieli tai tekee mieli olla yksin, silloin voi olla todella kiva kuunnella musiikkia. Ajattelen, että ainakin osa meidän biiseistä voi soveltua sellaiseenkin, hän hymyilee.

Lue myös: Jenkkirokkari tylyttää: EDM-musiikin suosio perustuu narsistisiin ihmisiin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat