Kuva: Senja Rapila

Pariisin Kevät hakee inspiraationsa oudolla tavalla - "Saattaa näyttää hölmöltä"

29.06.2016 15:15 - Senja Rapila

Arto Tuunela paljasti Voice:fi:n haastattelussa, että kaislojen ja puiden lähellä seisominen ruokkii luovuutta.

Pariisin Kevät -yhtyeen laulaja Arto Tuunela on luova ja kokeileva muusikko, joka ei halua tyytyä pelkästään yhteen muottiin. Inspiraatiota mies hakee musiikkiinsa monista paikoista.

- Paras inspiraation hetki on se, kun herää yöllä ja menee katsomaan ikkunasta ulos. Siellä voi olla jotain tai sitten siellä ei ole, mutta se on paras hetki. Se ei ole sellainen hetki, jossa aletaan työskennellä, mutta se on sellainen hetki, jolloin voi käydä hakemassa biisin aiheen. En joka yö laita esimerkiksi kelloa soimaan, että voisin mennä tuijottamaan ikkunasta ulos, mutta jos herään, saatan mennä hetkeksi, Tuunela kertoo Voice.fi:lle.

Toinen luova ja inspiroiva hetki löytyy luonnosta. Tuunela nauraa, että tilanne saattaa kuulostaa oudolta, mutta se todella toimii. Ainakin mies on itse saanut siitä inspiraatiota työskentelyynsä.

- Kannattaa käydä seisomassa mahdollisimman lähellä jotain itseään korkeampaa kasvillisuutta. Vaikka puita, kaisloja tai pensaita. Niitä voi katsoa tai olla katsomatta. En voi kertoa sitä mitä siitä tulee, se pitää kokeilla itse. Minusta tuntuu että se juttu on se, että se on jotain sellaista, mitä normaalina itseään pitävä ihminen ei tee, koska se näyttää liian hölmöltä, Tuunela nauraa.

- Jos näet jonkun tyypin seisomassa jotain pensasta vasten, ajattelet välittömästi sen olevan hullu. Tai että se on ainakin kadottanut jotain. Pari-kolmemetristen kaislojen äärellä seisominen merenrannassa on aika makeeta. Eli toisin sanoen sellainen poikkeuskokemusten pariin hakeutuminen voi olla hyvää toimintaa.

"Keskimäärin en harrasta ihmisten häiritsemistä"

Ujona itseään pitävä artisti pitää kuitenkin ihmisten kanssa juttelusta ja uusiin tyyppeihin tutustumisesta. Vaikka kaduilla ei tulisikaan mentyä juttelemaan tuntemattomille, ei se ole hamassa tulevaisuudessa poissuljettu ajatus.

- Jos minusta koskaan tulisi yhtä kuuluisa kuin Bill Murraystä, nii alkaisin tekemään niin kuin hänkin tekee: menisin kadulla seisomaan tuntemattoman ihmisen taakse, peittäisin silmät ja kysyisin: "Arvaa kuka?"

- Jos tekisin nyt niin, niin kukaan ei tunnistaisi. Se vaatii aika paljon taitoa, sen takia olen tehnyt sitä tähän asti vain pensaiden kanssa. Tykkään kyllä mennä juttelemaan tuntemattomille ihmisille, mutta keskimäärin en harrasta sellaista ihmisten häiritsemistä hirveästi, Tuunela nauraa. 

Lue myös: Frederik härskistä imagostaan: Levy-yhtiö pakotti tunkemaan housuihin wc-paperirullan!

Lue myös: Jenkkirokkari tylyttää: EDM-musiikin suosio perustuu narsistisiin ihmisiin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat