Kuva: Senja Rapila

Esikoislevynsä julkaiseva Antti Reini: "En tehnyt mitään terapialevyä itselleni"

21.08.2016 09:15 - Reija Saarinen

Reinin esikoisalbumi kantaa nimeä Kärpänen.

Näyttelijänä paremmin tunnettu Antti Reini, 51, julkaisee 26. elokuuta esikoisalbuminsa. Kärpänen-nimeä kantava levy on Reinin mukaan pitkän linjan prosessi. Vaikka mies on koko ikänsä harrastanut musiikkia monellakin tavalla, meni kokonaisuuden hahmottamiseen kaiken kaikkiaan kymmenen vuotta.

- Levyn tekeminen kesti jonkin aikaa, mutta siinä matkalla olen kyllä oppinut sen verran paljon, että seuraava julkaisu tulee varmasti paljon nopeammalla tahdilla, Reini toteaa.

Levyn kappaleiden tulkinnan Reini jättää kuulijan oman harkinnan varaan. Hän ei halua antaa valmiita totuuksia, vaan luottaa siihen, että jokainen löytää jotain itseään koskettavaa.

- En halua antaa mitään ohjeita siitä, mitä kuulijan pitäisi kuulla. Sen voin kertoa, että levyllä on tarinoita tekemistäni huomioita ja ehkä myös hieman erilaisia näkökulmia asioihin.

- Kaikkihan aina miettii, kun ne kuuntelee jotain, että kertooko tämä nyt jotain siitä biisin tekijästä. Itse kun kuuntelen musiikkia, niin sen sijaan, että miettisin mitä tekijä on käynyt läpi, koitan olla kappaleelle auki jos se vaikka herättäisikin minussa jotain juttuja. En usko sellaiseen puhtaaseen dokumentaatioon, että oma elämä pitäisi kirjaimellisesti pistää siihen taiteeseen. En minä tässäkään tehnyt mitään terapialevyä itselleni.

Kuuntele esikoiskappale alta.

Lue myös: Antti Reini: Nautin elämästä tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin

Kilpailut

Uusimmat