Kuva: Mikko Räsänen

Miten Esko Eerikäinen päätyi mukaan ulkomaiseen huippubändiin?

30.08.2016 13:45 - Mikko Räsänen - Luettu 1 302 kertaa

Ruotsalainen eurodance-suuruus Basic Element on tehnyt yhteistyötä suomalaisjuontajan kanssa jo kaksi vuotta.

Suosituimpiin eurodance-yhtyeisiin kuuluva ruotsalainen Basic Element esiintyi lauantaina We Love The 90's -festivaaleila. Ruotsalaisjäsenten lisäksi lavalla oli Radio Novan illoista tuttu juontaja Esko Eerikäinen (kuvassa yllä), joka oli show'ssa mukana Basic Elementin DJ:nä. Esko ei ollut mukana ensimmäistä kertaa, vaan hän on kuulunut Basic Elementin keikkasettiin jo pitkään.

- Tämä on itse asiassa Eskon kaksivuotispäivä. Hän esiintyi kanssamme ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten näillä samoilla festivaaleilla, Jonas Wesslander kertoo. 

- Tutustuimme itse asiassa jo joskus 5-6 vuotta sitten, kun Esko kuului Hunks-tanssiryhmään ja satuimme esiintymään samassa paikassa, hän muistelee.

Tutustuminen kasvoi vuosien aikana ystävyydeksi. Silti Eerikäinen myöntää yllättyneensä, kun hänen puhelimensa soi kesällä 2014. Soittaja oli Basic Elementin perustajajäsen Peter Thelenius.

- Peter oli tietoinen siitä, että olin tehnyt dj-keikkoja Suomessa ja hän ehdotti, että alkaisin tehdä dj-keikkoja heidän kanssaan, Eerikäinen kertoo.

Siitä alkoi yhteistyö, joka on jatkunut näihin päiviin asti. Eerikäinen kiertää nykyään Suomen keikat Basic Elementin kanssa. Wesslander kertoo, että järjestelyyn on järkisyyt.

- Meillä on parhaina vuosina jopa 140 keikkaa vuodessa. Se tarkoittaa, että olemme tien päällä 280 vuorokautta. Keikkoja on silloin yksinkertaisesti liikaa yhdelle dj:lle. Meillä on siksi muutama dj, joita käytämme eri keikoilla ja Esko esiintyy kanssamme Suomessa.

Jonas Wesslander ja Peter Thelenius muodostavat Basic Elementin. (kuva: Mikko Räsänen)

Basic Element on poikkeuksellinen eurodance-yhtye siinä mielessä, että se ei ole missään vaiheessa lopettanut kokonaan. Monet genren yhtyeet lopettivat vähin äänin vuosituhannen vaihteessa tai sen jälkeen, kun eurodancen suosio hiipui. Basic Element on jatkanut ja pystynyt tekemään useita hittikappaleita 2000-luvullakin.

Nyt yhtye povaa eurodancelle hyvää tulevaisuutta. Suomessa genre elpyi jo joitakin vuosia sitten, mutta nyt myös Ruotsissa on alkanut tapahtua.

- Malmössä järjestettiin tänä kesänä ensimmäinen suuri We Love The 90's -tyyppinen festivaali ja se oli menestys. Yleisöä oli saman verran kuin aiemmin siellä järjestetyssä AVICIIn suurkonsertissa. Ensi kesänä vastaavia tapahtumia on tulossa Ruotsiin jo 6-7.

Basic Elementin musiikki on kehittynyt vuosien aikana. Voice.fi kertoi bändin huikeasta tarinasta jo aiemmin ja juttu on luettavissa täällä. Bändi on tehnyt puhdasta eurodancea, välillä on tehty kokeiluja discon suuntaan ja välillä popimpaan suuntaan. Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo selvillä.

- Meille tulee todella paljon yhteistyöpyyntöjä ja seuraavalla levyllä tulemme varmaan tekemään yhteistyötä monen artistin tai dj:n kanssa.

Katso alta kuvia Basic Elementin viime viikonlopun keikasta.

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Mikä laulajaruletti! Basic Elementin hittiputkea eivät laulajavaihdokset hidastaneet

Lue myös: Ysärilegenda Haddawaylla rakastava suhde Suomea kohtaan: "En tiedä mitä helvettiä tämä on!"

Lue myös: Scooter näytti Helsingissä, miksi se on koko ysäribuumin suurin artisti - katso kuvat

Lue myös: Oletko nähnyt Movetronin laulajaa näin seksikkäänä? Katso viettelevät kuvat

Uusimmat