Kuva: Senja Rapila

Vilma Alina teki kappaleen yksipuolisesta rakkaudesta: "Hyvin tärkeä ja henkilökohtainen"

22.09.2016 18:15 - Reija Saarinen

Vilma Alinan mukaan pesti Robinin bändissä opetti alasta paljon.

Vilma Alina, 23, julkaisi eilen kappaleen nimeltään Jeesus. Vaikka nimi viittaakin Raamatusta tuttuun mieheen, on tarina kappaleen taustalla kuitenkin aivan toisenlainen.

Vilma Alinan mukaan kappale syntyi viime kesänä vahvasti fiiliksestä. Hän kun halusi kertoa tarinan yksipuolisesta rakkaudesta.

- Tämähän on tarina sellaisesta epätasa-arvoisesta suhteesta. Sellaisesta, missä itse on todella rakastunut ja toinen vain käyttää niitä tunteita hyväkseen ja ottaa sen mikä hänelle itselleen sopii, Vilma Alina kertoo.

- Se kertoo myös siitä, että miten ihmisellä on taipumus nähdä ihastuksen kohteensa vaaleanpunaisten lasien läpi. Voi siis kestää kauankin ennen kuin ihminen ymmärtää, että miten huonosti se toinen kohtelee.

Vaikka Vilma Alinan kappaleissa on mukana persoonaa, eivät ne ole suoraan hänen omasta elämästään.

- Jeesus-kappale on kyllä henkilökohtainen ja tärkeä. Suurin osa kappaleistani kertoo omista tunteistani, mutta mikään kappale ei ole suoraa dokumentaatioita omasta elämästäni. Tilanne saattaa olla tosi, mutta mukaan on laitettu myös paljon värikynää.

YouTubesta tähtiin

Vilma Alinan ura ei startannut ihan perinteiseen tyyliin. Hän nimittäin pääsi käsiksi levytyssopimukseen sen jälkeen, kun hän oli itse ladannut cover-kappaleensa YouTubeen.

- Anssi Kela jakoi aikanaan tekemäni videon ja siitä homma alkoi. Hiljattain yksi nuori tyyppi oli tehnyt oman versionsa Juha88-kappaleesta ja jaoin sen omalla tililläni. Se oli hauska heti, sillä nyt pystyin itse tekemään saman mitä minulle tehtiin. Tuntui kuin ympyrä olisi sulkeutunut.

Vaikka lahjakas lupaus saikin itselleen levytyssopimuksen, ei albumia kuulunut vielä pitkään aikaan.

- Silloin piti hypätä mukaan valmistautumatta. Jossain vaiheessa piti sitten rauhoittua ja alkaa pohtimaan sitä työntekoa. Meni puolitoista vuotta ennen kuin ensimmäinen julkaisu saatiin ulos. Ennen sitä en todellakaan ollut valmis. Olin todellinen keltanokka, joka onneksi muiden avustuksella löysi oman äänensä.

Robinin taustalla

Aiemmin Vilma Alinan saattoi nähdä myös Robinin keikalla. Ei tosin yleisössä, vaan lavalla. Hän soitti nimittäin vielä muutama viikko sitten Robinin taustabändissä. Päätös lähtemisestä oli selkeä ja alusta asti selvä. Siltikin kyyneleet olivat lähellä.

- Oli todella haikeaa lähteä. Viimeisen keikan aikana meinasi kyllä itku tulla ja pitikin kovasti ajatella jotain muuta, ettei ihan murru sinne lavalle. Olen kuitenkin samalla iloinen, että nyt pääsen tekemään sitä omaa juttua.

Tuo aika supersuositun nuorukaisen matkassa kuitenkin myös opetti paljon. Ennen kaikkea se loi hyvän asenteen.

- Olen kiitollinen siitä, että pääsin tutustumaan keikkailuun ja artistikuvioon ensin vähän taka-alalta, enkä ollut itse heti se huomion keskipiste. Kokemuksen myötä osaa varmasti pitää jalat maassa, sillä tietää mitä se todellisuus on ja mikään ei tule uutena.

- On se tietenkin antanut myös sellaista työmoraalia, että hommat hoidetaan kunnialla ja lavalle ei mennä humalassa. Kaiken kaikkiaan se on koulinut sellaisen hyvän asenteen tähän hommaan, Vilma Alina naurahtaa.

Kilpailut

Uusimmat