Kuva: AOP

Metrotyöntekijä sai tappavan sähköiskun - työkaveri elvytti Bee Gees -hittikappaleen avulla

12.10.2016 13:05 - Mikko Räsänen

New Yorkin metron työntekijän sydän pysähtyi sähköiskun seurauksena. Työkaveri pelasti kollegan hengen hittikappaleen avulla.

New Yorkin metrossa työskentelevä Monique Brathwaite ei muista mitään viime perjantain onnettomuudesta, jossa hän putosi metrokiskoille. Kiskojen suurjännite iski Brathwaiteen täydellä voimalla ja hänen sydämensä pysähtyi. Onneksi onnettomuudella oli silminnäkijä, sillä työkaveri David Martinez oli nähnyt putoamisen ja ryntäsi apuun. Hän aloitti paineluelvytyksen välittömästi savun noustessa Brathwaiten elottomasta ruumiista.

Martinez muisti lukeneensa jostain, että paineluelvytyksen täydellinen tahti on sama kuin Bee Gees -yhtyeen legendaarisessa hittikappaleessa Stayin' Alive eli 103 lyöntiä minuutissa. Martinez hyräili mielessään kappaletta ja suoritti elvytystä sen tahtiin. Hän onnistui pitämään työkaverinsa hengissä niin kauan, että ambulanssi saapui paikalle ja Brathwaite vietiin sairaalaan. Siellä sähköiskusta ja palovammoista toipunut nainen jouduttiin vaivuttamaan koomaan monen päivän ajaksi. 

Nyt hän toipuu jo vauhdilla.

- Kun avasin silmäni, näin siskoni. Kysyin, onko tämä totta vai harhaa. Hän vastasi, että totta, Brathwaite kertoo Daily Newsille.

Kuuntele alta Stayin' Alive ja paina kappaleen biitti mieleesi.

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat