Kuva: Handout

Suomalaiselle metalliyhtyeelle huippusopimus: "Vihdoin tuon tägin alle!"

20.10.2016 11:15 - Mikko Räsänen

Omnium Gatherum iloitsee tuoreesta kansainvälisestä levytyssopimuksesta.

Melodista death metalia soittava Omnium Gatherum on solminut kansainvälisen levytyssopimuksen maailman merkittävimpiin metalliyhtyeiden kotipesiin lukeutuvan Century Media Recordsin kanssa. Yhtyeellä oli jo edellisen Grey Havens -albumin myötä Pohjois-Amerikan kattava sopimus Century Median kanssa, mutta nyt kyseinen levy-yhtiö vastaa seuraavien albumien maailmanlaajuisesta julkaisusta.

Bändi on uudesta sopimuksesta innoissaan.

"Ilkamoiden ja ylpeydellä julkistamme tässä täten tänä päivänä, että Omnium Gatherum, tuo Kymijoen suistojen lietteessä sikinnyt melodeath -rykelmä, siirtyi juuri puumerkkiemme allekirjoituksella maailmanlaajuisesti Century Median talliin! Century Media on ollut yksi niistä lafkoista jo teinivuosista lähtien, jonka leima komeilee varsin useassa levyhyllyni helmessä, joten onhan se varsin hienoa saada myös Omnium Gatherumin tuotantoa vihdoin tuon tägin alle ja siirtyä tiimin palvelukseen", yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen Markus Vanhala kertoo tiedotteessa.

Century Median A&R-päällikkö Jens Prüter on tuoreesta värväyksestä innoissaan.

"On kulunut seitsemän vuotta siitä, kun tapasimme ensimmäisen kerran Turock Clubilla Essenissä. Siellä esiintyneet Swallow The Sun, Insomnium ja Omnium Gatherum olivat unelmakattaus jokaiselle tumman metallin ystävälle. Olemme pysyneet yhteyksissä läpi vuosien ja olen iloinen, että olemme vihdoin pystyneet taas saamaan yhteen tuon poikkeuksellisen illan artistikolmikon", Prüter kirjoittaa viitaten siihen, että Insomnium ja Swallow The Sun kuuluvat jo entuudestaan Century Median artistirosteriin.

Levy-yhtiöpomo uskoo Omnium Gatherumin potentiaaliin.

"Edellinen albumi Grey Havens osoittautui heidän lähes 20-vuotisen uransa tähän astiseksi huippuhetkeksi ja tiedämme, että bändi tulee vain jatkamaan tuota kasvua."

Omniun Gatherum tekee marras-joulukuussa mittavan, peräti 37 kaupunkia kattavan Pohjois-Amerikan kiertueen. Osalla keikoista nähdään mukana myös kotimainen Sonata Arctica.

Katso alta musiikkivideo Grey Havens -albumin kappaleesta Frontiers.

Kilpailut

Uusimmat