Kuva: Essi Nylund

XL5-bändistä suosioon noussut laulaja teki iloisen biisin marraskuusta - kuuntele!

23.11.2016 13:45 - Senni Loikala

Mika Ikonen tarttui kotimaisen radiokanavan biisihaasteeseen.

Marraskuu tunnetaan synkkänä kuukautena, joka vetää suomalaisten hartiat lysyyn sateisia katuja kulkiessa. Tämä näkyy myös kotimaisessa musiikissa, sillä harva pystyy nimeämään yhtäkään iloista laulua marraskuusta.

Tilanne on onneksi nyt korjattu. 

Siitä käy kiittäminen suomalaismuusikko Mika Ikosta. Hän nousi alun perin julkisuuteen supersuositun XL5-poikabändin laulajana, mutta sittemmin Ikonen on siirtynyt soolouralle. Kuu ja maa -ensilevy julkaistiin tänä vuonna.

Radio Novan Aamu haastoi Ikosen tekemään positiivisen kappaleen marraskuusta, ja artisti vastasi haasteeseen myöntävästi. Tästä alkoi sanoitus- ja sävellystyö, jonka lopputuloksena on kerrankin positiivinen kappale Marraskuu.

Ikonen sai inspiraatiota kappaleen sanoittamiseen Radio Novan kuuntelijoilta, jotka kertoivat radio-ohjelman Facebook-sivulla ajatuksiaan marraskuun hyvistä puolista.

- Kappaleessa sanotaan, että ”marraskuun pimeys on pehmeyttä, sinne voi halutessaan kätkeytyä.” Tämä kohta on suoraan Facebookiin tulleista kommenteista, Ikonen kertoo.

Positiivisen Marraskuu-biisin ensisoitto kuultiin Ikosen esittämänä ja Pete Tolosen säestämänä maanantaina Radio Novan suorassa lähetyksessä ja vedosta kuvattiin myös Facebook-video. Kappale alkaa videolla aikakoodissa 10:55.

Kuuntele Radio Novan Aamun Aki Linnanahdetta ja Minna Kuukkaa arkisin klo 6-10. Seuraa Akia ja Minnaa myös Facebookissa täältä.

Lue myös: Mika Ikonen muistelee XL5-aikoja: "Nyt vasta olen sinut asian kanssa"

Lue myös: XL5-yhtyeestä tuttu Mika Ikonen valitsi omat ysärisuosikkinsa - katso listaus

Kilpailut

Uusimmat