Kuva: Mikko Räsänen

Michael Monroe 30 vuoden uransa isosta askeleesta: "Pelkäsin, että fanit sekoilisivat perässä"

07.02.2017 10:00 - Anna Hopi

Rock-kukko mietti pitkään, avautuisiko rankoistakin kokeiluistaan omassa elämäkerrassaan. Hän päätti kertoa kaiken.

Michael Monroen, 54, ensimmäisestä soololevyn Nights Are So Long julkaisusta tulee tänä keväänä kuluneeksi 30 vuotta. Rock-kukon mukaan juhlavuosi pitää sisällään LP-kokoelmalevyn, johon on koottu parhaat kappaleet vuosien varrelta. Mukana on myös viisi bonusraitaa, joilla on mukana vierailijoita.

- Uuden singlen nimi on One Foot Out of The Grave, eli toinen jalka pois haudasta. Versioimme myös Hurriganesin Get On -kappaleen - tätä biisiä ei ole aikaisemmin julkaistu Suomessa. Yhdellä näistä bonusraidoista vierailaa hyvinkin suuri maailmantähti. En paljasta hänen nimeään vielä tässä vaiheessa, hän sanoo.

10. helmikuuta alkaa myös Monroen kiertue, jonka keikkapäivämääriä voit nähdä täältä. Hän lupaa juhlavuoden kunniaksi festarikeikkoja ja myös jonkinlaisen suuremman päätöskonsertin vuoden loppuun.

- Suunnitteilla on myös jonkinlainen dokumenttielokuva urasta. 30 vuotta Michael Monroeta, se on merkittävä asia. Suomikin on 100 vuotta, juhlimme samana vuonna, hän sanoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Olen oikeasti melko tavallinen tyyppi"

Rokkari on tunnettu vuosia omintakeisesta tyylistään. Hän on esimerkiksi meikannut aina - silloinkin, kun sitä pidettiin kotimaisessa katukuvassa todella outona. Oman tiensä kulkija myöntää, että hänestä löytyy aina tuo kapinallinen, vaikka ikää onkin jo tullut.

- Minussa on samaa jääräpäisyyttä kuin nuorempana. En ole kauheasti muuttunut, enemmän vain kehittynyt. Huomaan, että minut on hyväksytty ilmeisesti Suomessa kokonaan. Se on hieno juttu, koska en ole kumminkaan kovin paha friikki. Näytän erikoiselta, mutta en ole hullu. Olen melko tavallinen ja hyväsydäminen. The Voice of Finland -ohjelmassakin voin olla vain oma itseni, hän kertaa.

Tähti kuvaa Michael Monroe -elämäkertaansa isoksi askeleeksi.

- Elämäkertakirjani kynnyskysymys oli se, että kun on tehty kaikkea hullua, en halunnut brassailla sillä. Siinä sekoilussa ei ole mitään hienoa. En halunnut sekoittaa päätä huvikseen, vaan piti vain tutkia sielua ja kokeilla tajuntaa laajentavia ja supistavia asioita. Pelkäsin, etteivät fanit lähtisi tekemään typeryyksiä, hän tunnustaa.

- Mietin kirjasta, että joko kirja vieraannuttaa minut kaikista, tai sitten se lähentää minua ihmisiin. Kun kerroin rankemmatkin jutut, ihmiset yllättäen arvostivat sitä. Lehtihaastatteluissakin oli sen jälkeen myös todella henkisesti korkeatasoisia juteltavaa, Michael iloitsee.

(kuva: Sami Kuusivirta)

Lue myös: TVOF-tähtivalmentaja Michael Monroe: "Tarja Turunen oli vaikeasti paikattavissa"

Kilpailut

Uusimmat