Kuva: Mikko Räsänen

Suvi Teräsniska ikävistä keikkatilanteista: "Olen joskus keskeyttänyt kappaleen tappelun takia"

08.03.2017 09:00 - Anna Hopi

Teräsniska on nähnyt lavalta monta keikalla alkanutta rähinää.

Laulaja Suvi Teräsniska on keikkaillut kotimaisissa esiintymispaikoissa 17-vuotiaasta lähtien. Hän sanoo, että varsin usein artisti joutuu keikallaan todistamaan tilannetta, jossa yleisössä alkaa tappelu.

- Sitä joutuu todistamaan yleisössä harmittavan usein keikoilla. Se syö fiilistä keikan aikana, jos näen, että siellä aletaan rähisemään. Monesti noissa tilanteissa vaikuttaa vallitseva säätila, jos ollaan festareilla, hän miettii.

- Niitä tilanteita on kuitenkin varmasti enemmän ravintola ja klubikeikoilla. Siellä saattaa tulla vähän nokkapokkaa ihmisten kesken. Olen joskus keskeyttänyt kappaleen ja pyytänyt ihmisiä asettumaan, koska on todella ikävää, jos seuraavaksi saapuu järjestysmies, joka joutuu pahimmassa tapauksessa poistamaan riitapukarit rakennuksesta. On tylyä, jos heidän iltansa päättyy riitaan. 

(kuva: Mikko Räsänen)

"Yritän olla sovittelija"

Teräsniska toivoisi tietenkin artistina, että keikat sujuisivat hyvässä tunnelmassa, ja ihmiset saisivat nauttia musiikista.

- Yritän olla sovittelijana, että voisimme jatkaa iltaa sopusoinnussa, eikä kenenkään tarvitsisi jättää leikkiä kesken, hän sanoo.

- Lavalta näkee ja kokee kaikenlaista. Se riita voi lähteä aika pienestä asiasta, saatat horjahtaa ja tönäistä vahingossa jotakuta, ja tilanne lähtee kuin lumipalloefekti pyörimään siitä.

Lue myös: Suvi Teräsniskan perhe kulkee mukana keikkamatkoilla: "Ystävät auttavat lastenhoitajina"

Kilpailut

Uusimmat