Kuva: AOP

The Smashing Pumpkins -laulaja avoimena: Muuttui itsetuhoiseksi Nirvanan läpimurron jälkeen

03.03.2017 16:15 - Senja Rapila

Billy Corgan kertoo, että suunnitteli jo itselleen muistopuhetta ja antoi omaisuuttaan eteenpäin.

Smashing Pumpkins oli oman aikakautensa suuri nimi. Yhtye sai suuren suosion vuonna 1991 julkaistun debyyttialbuminsa Gishin jälkeen, mutta samaan aikaan pinnalle nousivat myös Nirvana sekä Pearl Jam, jotka veivät kiistämättä huomion Smashing Pumpkinsin hyvin menestyneestä debyyttialbumista.

Nyt The Smashing Pumpkins -yhtyeen keulahahmo Billy Corgan, 49, on paljastanut, että ajautui hyvin vaaralliseen masennustilaan sen jälkeen kun Nirvana ja Pearl Jam nousivat pinnalle.

- The Smashing Pumpkins oli julkaissut juuri Gishin, joka oli hyvin menestynyt, mutta samalla kun me mainostimme omaa albumiamme, Nevermind tuli ulos ja kaikkihan sen tietävät, että se oli massiivinen albumi. Sitten Pearl Jam hyppäsi myös kelkkaan ja hekin olivat jättimäinen bändi, Corgan on kertonut. 

Corgan kertoo, ettei ollut varautunut näin suureen muutokseen lyhyen ajan sisällä. Hänelle oli hyvin vaikeaa käsitellä sitä, että järisyttävä suosio ja menestys lopahtivat täysin yhtäkkiä.

- Lyhyen ajan sisällä olin ensin hyvin menestynyt alallani, ja sitten kaikki muuttui. Sen seurauksena ajauduin hyvin outoon masennustilaan, hän kertoo.

"Suunnittelin muistopuhetta"

Lopulta suosikkiyhtyeen keulahahmo muuttui itsetuhoiseksi.

- En voinut kirjoittaa kappaleita ja taistelin tehdäkseni läpimurron. Muutuin itsetuhoiseksi.

- Aioin joko hypätä ikkunasta ulos tai muuttaa elämäni. Tiedän että se kuulostaa hyvin dramaattiselta, mutta se on kirjaimellisesti se, mitä tapahtui. Ajauduin jo siihen tilanteeseen, jota pidetään hyvin huolestuttavana itsetuhoisen ihmisen käytöksessä, missä annetaan omaisuutta pois. Annoin tavaroitani pois ja suunnittelin muistopuhettani. Kaikkea outoja ja itsekeskeisiä asioita.

Lähde: Female First

Lue myös: Rock-legendojen outo sanasota: "Rolling Stones on huonompi kuin me!"

Lue myös: Metallican Grammy-esiintymisen jälkipyykki jatkuu: "Epäkunnioittavaa!"

Lue myös: Klamydia keskeytti keikkansa: "Heittäkää noi urpot v**tuun täältä!"

Kilpailut

Uusimmat