Kuva: Mikko Räsänen

Elastinen Profeettojen tulevista keikoista: "Jännitän enemmän kuin Jare"

19.04.2017 19:45 - Emma Ylistalo

Ensi viikolla Hartwall Arenalla kuullaan kappale, jota tehdessä artistien keskustelut menivät aikaisempaa syvemmälle.

Cheekin ja Elastisen muodostama Profeetat julkaisi tänään uuden kappaleen, joka kantaa nimeä Jokainen kyynel. Kuuntele tuore julkaisu täältä. Kaksikko on julkaissut jo aikaisemmin kappaleet Sinuhe ja Yhtäccii. Tuorein biisi syntyi aikalailla samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin. 

- Joku heittää idean ja siitä lähdetään kehittämään ja keskustellaan aiheesta. Kun on idea ja vähän tuotantoa, niin sitten lähdetään kirjoittamaan, Cheek kertoi Voice.fi-sivustolle tuoreen singlen synnystä. 

Kummallekin artistille on selkeää se, miltä he haluavat yhteisen musiikkinsa kuulostavan, joten kompromisseja ei ole juurikaan tarvinnut tehdä.

- Ollaan totuttu tekemään tiimiduunia, niin ei ole silläkään saralla tullut tilannetta, että se olisi jotenkin ahdistanut, Elastinen pohti.

Tuoreessa biisissä fanit ovat olleet eniten yllättyneitä siitä, kuinka erilainen se on kahteen Profeettojen edelliseen biisiin verrattuna. Kappaletta tehdessä se on näkynyt erityisesti siinä, että miesten keskusteluissa on menty aiempaa syvemmälle. 

- Me keskustellaan avoimesti toistemme kanssa. Se on ollut yksi luottamuksemme salaisuuksia. Kun olemme molemmat olleet pitkään tällä alalla, niin meillä on ollut tukiverkko toisistamme, Elastinen kehuu.

Esimerkiksi Vain Elämää -ohjelmaan mennessään Elastinen soitti Jarelle, koska halusi keskustella asiasta ja tiesi hänen ymmärtävät, mistä oli kyse. Myös Hartwall Arenan keikalleen Elastinen on saanut tukea Cheekiltä.

Edessä loppuunmyydyt keikat

Nyt molempien artistien on aika nousta yhdessä Hartwall Arenan lavalle kun Profeetat esiintyy siellä 29. ja 30. huhtikuuta. Näitä keikkoja aikaisemmin miehet nähdään myös Turussa Gatorade Centerissä 28. huhtikuuta.

Yhdessä on sujunut hyvin myös näiden konserttien vamistelu. Vaikka työt tehdäänkin tasaisesti, niin kumpikin artisti myöntää, että aikataulujen mennessä päällekkäin miehille on selvää, kumpi tekee ja mitä. 

- Kimmo on ottanut hyvää tonttia tossa bändin kanssa ja minä olen ollut ehkä muutaman kerran useammin studiolla, Cheek kertoo työnjaosta. 

Suurin ero kahdessa artistissa näkyy luultavasti hetkeä ennen keikkaa. Kun Cheek odottaa rauhallisesti keikan alkua, Elastinen tärisee jännityksestä. 

- Voin sanoa, että jännitän fyysisesti ja näytän sen paljon enemmän kuin Jare. Meitsi on tärisijä. Se tulee viisi tai kymmenen minuuttia ennen keikkaa, mutta sillä sekunnilla kun keikka alkaa, niin jännitys katoaa.

Lue myös: Profeetat kattavalle festarikiertueelle - katso ensi kesän kiertuepäivämäärät

Kilpailut

Uusimmat