Kuva: Mikko Räsänen

Suosittu brittiduo Hurts rakastaa Suomea - "Tiedämme vähän Hevisauruksesta"

15.05.2017 17:45 - Iiro Myllymäki

Hurts on ehtinyt urallaan käydä jo yli kymmenen kertaa Suomessa. Miehet ovat Suomi-reissuillaan tulleet tutuiksi paitsi suomalaisten fanien, myös Hevisaurus-bändin kanssa.

Brittiläinen pop-duo Hurts on vieraillut uransa aikana useasti Suomessa. Vuonna 2009 Wonderful Life -kappaleellaan maineeseen singonnut bändi on käynyt Suomessa keikkailemassa jo peräti 12 kertaa. Viimeisin kerta oli viime viikon perjantaina, kun Hurts esiintyi yksityiskeikalla Radio Novan 20-vuotissyntymäpäiväjuhlilla. Aiemmin Hurts on esiintynyt muun muassa Hartwall Arenalla.

Voice.fi pääsi haastattelemaan laulaja Theo Hutchcraftia ja kosketinsoittaja-kitaristi Adam Andersonia ja kysyi miehiltä heidän suhteestaan Suomeen.

- Suomessa ihmiset ovat aina rakastaneet musiikkiamme ja osoittaneet paljon tukea meille. Aina kun meillä on mahdollisuus tulla Suomeen, tulemme. Suomessa on aina mukava esiintyä, Theo kertoo.

Theo sanoo, että Hurtsin ja suomalaisfanien välillä vallitsee hyvin lojaali ja keskinäistä kunnioitusta henkivä suhde.

- Juuri tämän lojaalisuuden takia Suomessa esiintyminen tuntuu tunteikkaammalta kuin muualla. Yleisöstä näkee, että he elävät tunteella mukana. Tykkäämme esiintyä Suomessa, koska täällä tuntee enemmän yhteyttä yleisöön kuin muualla, Theo sanoo.

Hurts veti akustisen keikan Radio Novan syntymäpäiväjuhlilla. Kuvassa laulusolisti Theo Hutchcraft. (kuva: Mikko Räsänen)

Suomalaisten huumori kolahtaa

Hurts pitää suomalaisia mukavina ja ystävällisinä, mutta myös hauskoina.

- Suomalaisten huumori on samanlaista kuin brittien. Se on meille hyödyllistä, koska meillä on aika kuiva huumorintaju, Theo sanoo.

Hurts on esiintynyt Suomessa Helsingin lisäksi myös Tampereella, Porissa ja Turussa. Adamin mielestä Suomi on hyvin kaunis maa.

- Ajoimme kerran Turkuun ja näimme matkalla maaseutumaisemaa. Yleensä menemme vain lentokentältä hotelliin ja sieltä keikkapaikalle. Täällä pääsimme ajamaan pitkän matkan ja näkemään maata paremmin, Adam muistelee.

Hurtsin kosketinsoittaja-kitaristi Adam Anderson (kuva: Mikko Räsänen)

Suomalainen raskas rock kiinnostaa

Ulkomailla suomalaisesta musiikista tiedetään erityisesti raskaamman rockin bändit. Näin on myös Hurtsin kohdalla, mutta ensimmäisenä heidän mieleensä tuleva suomalaisbändi ei suinkaan ole Nightwish tai Him.

- Tiedämme vähän Hevisauruksesta. Työstimme viime albumiamme Helsingissä levytysstudiossa, ja tapasimme tyyppejä, jotka tekevät musiikkia Hevisaurukselle. Heillä ei ollut niitä asuja päällään, Theo kertoo.

Hevisaurus (kuva: AOP)

Tämän jälkeen Theo tutustutti nuoren serkkunsa Hevisauruksen musiikkiin Englannissa.

- Serkkuni rakastaa heitä. Olen katsonut paljon Hevisauruksen videoita hänen kanssaan. Se on hauskaa, Theo kertoo.

Tummanpuhuva syntikkapop on Hurtsin erikoisalaa, mutta miehet mielellään tutustuisivat enemmänkin suomalaiseen raskaamman musiikin tarjontaan.

- Täällä tuntuu olevan hyvä kulttuuri metallimusiikkiin ja raskaampaan musiikkiin, mikä on siistiä, Theo sanoo.

Lue myös: Hurts veti intiimin yksityiskeikan Radio Novan tiloissa - katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat