Kuva: AOP

Neon 2 tekee paluun keikkalavoille - lupaavat muutakin kuin ysärinostalgiaa

06.07.2017 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Neon 2 nousee keikkalavoille pitkän tauon jälkeen perjantaina. Bändi lupaa soittaa kaikki hittinsä, mutta sovituksiin on otettu paljon uusia elementtejä.

1990-luvun suosikkibändi Neon 2 on tekemässä paluuta keikkalavoille. Viimeksi yhtye oli valokeilassa vuonna 2014 Ylen We Want More -tv-ohjelmassa, mutta nyt bändiltä on luvassa muutama oma keikka kesän ja syksyn mittaan. Neon 2 nähdään kesällä kahdella ysärifestarilla. Nyt perjantaina on luvassa Jysäri-festivaali Himoksella, ja elokuun lopussa yhtyeen hittejä kuullaan Helsingissä We Love The 90’s -festivaalilla. Syksyllä bändi heittää vielä kaksi keikkaa lisää.

Neon 2:n keulakuvat Jussi Rainio ja Rami Alanko kertoivat Voice.fi:n haastattelussa, millaisin mielin he keikkoja odottavat. Kitaristi Alanko asui vuosikaudet Espanjassa eikä hän tuolloin työskennellyt musiikin parissa, mutta on nyt palannut Suomeen ja myös musiikin pariin. Kun Alanko myöntää jännittävänsä lavalle nousemista keikkatauon jälkeen, laulaja Rainiolla on heti vastaus valmiina hänelle.

- Sä oot tuollainen maailmanmies ja hoidat sen homman ihan käden käänteessä. Meillä oli vähän aikaa sitten kahden päivän bändileiri, jossa vedettiin biisit muutaman kerran läpi. Oli ihan mahtava meininki, joten siinä mielessä ei tarvitse kyllä jännittää yhtään, Rainio sanoo.

Vanhat hitit eivät kyllästytä

Rainiolla on huomattavasti Alankoa enemmän kokemusta keikkailusta viime vuosien ajalta, sillä mies on kiertänyt yhdessä Ressu Redfordin kanssa keikoilla. Tästä huolimatta Neon 2:n hitit eivät ole kuluneet puhki, ja niitä on edelleen Rainion mielestä ilo esittää.

- Kyllä niihin pystyy mukavasti uimaan sisään. Ei ole mitään ongelmaa, kun tietää, mikä se vastaanotto on. Ihmiset laulavat biisit kanssani kimpassa. Se on palkitsevaa, ja se helpottaa omaa suhtautumista niihin biiseihin. Sekä nuoret että vanhat ihmiset laulavat mukana eturivissä, Rainio kertoo.

Neon 2 aikoo keikoillaan soittaa kaikki hittinsä. Miehet tietävät, että ihmiset haluavat kuulla muun muassa Kemiaa- , Polku- ja Ei yksinäinen unta saa -kappaleet, eivätkä he aio tuottaa yleisölle pettymystä. Yllättävyyttä kappaleisiin tuovat kuitenkin bändin tekemät uudet sovitukset.

- Kosketinsoittajamme Petri Alanko on Suomen palkituin pelimusiikkisäveltäjä ja hän on melkoinen taikuri tekemään uusia sovituksia. Jotkut biisit ovat kokeneet todellisen muodonmuutoksen, ja mielestäni vain hyvään suuntaan, Rami Alanko sanoo.

Uusia kappaleita tehty

Neon 2 ei siis halua ratsastaa pelkällä ysärinostalgialla vaan katsoa myös eteenpäin. Uusia kappaleitakin on bändille kirjoitettu, mutta niitä ei kuulla ainakaan vielä kesän keikoilla. Vielä on epäselvää, julkaistaanko uusia kappaleita lainkaan.

- Keskitymme nyt tekemään nämä keikat hyvin. Katsotaan, mikä fiilis niiden jälkeen on. Sitten olemme valmiimpia tekemään uusia päätöksiä, Alanko kertoo.

Lue myös: Neon 2 tulee taas: Kesällä keikkalavoille, uutta musiikkia luvassa!

Kilpailut

Uusimmat