Kuva: Mikko Harma

Kaija Koo: En näe estettä kansainväliselle uralle

10.08.2017 13:15 - Anna Hopi

Laulaja voisi nähdä itsensä kansainvälisilläkin lavoilla.

Nykyään Suomesta halutaan ponnistaa ulkomaille kovalla syötöllä. Kun kuluneina vuosina Sunrise Avenue, The Rasmus, Darude ja HIM vetivät yleisöä ulkomailla, nyt etunenässä kohistaan ALMAn lauluäänestä.

Kaija Koo on kovan luokan konkaritähti, joka on tehnyt vuosikymmenten mittaisen uran kotimaassaan. Onko laulaja ikinä miettinyt kansainvälistä uraa?

- Sanotaan, että tänä päivänä ei ole estettä kansainvälisele uralle. Ei ole rajoja, että pitäisi olla tietyn ikäinen tai tietyn muotoinen, hän toteaa.

- Ennen oli stereotypioita, nyt haetaan persoonallisuuksia. Valttikortti on se, jos sinussa on jotain persoonallista. Jos ääni on sellainen, ettet löydä maailmasta toisenlaista. En tiedä, olisiko maailmassa toisenlaista ääntä kuin Kaija Koolla - sen voisi tarkistaa, ja miettiä sitten, onko se ura mahdollinen.

Koon mukaan nykyään artistin on helpompaa saada ympärilleen oikeanlainen työryhmä, joka lähtisi viemään uraa ulkomaille englanninkielisten kappaleiden turvin.

- Biisejä pystyy levittämään nykyään ihan eri tavalla esimerkiksi somessa. En näe mitään estettä tälle jutulle. Jos koivet vain kantavat, niin mikä ettei, hän hymyilee säteilevästi.

(kuva: Mikko Harma)

Lue myös: Kaija Koo avoimena: "Albumini ovat päiväkirjaa elämästäni"

Kilpailut

Uusimmat