Kuva: Senja Rapila

Karri Koira tunnustautuu perfektionistiksi: Stressaan ja hion biisejä pitkään

26.07.2017 14:45 - Anna Hopi

R&B-artisti Karri Koira haluaa, että jokainen hänen kappaleensa vastaa omaa visiota.

Vuonna 2012 r&b-artisti Karri Koira räjäytti suuren yleisön tietoisuuden K.O.I.R.A. -albumillaan. Kaikki tai ei mitään, Ruudolfin kanssa tehty Amerikankotka liitää ja esimerkiksi Pyöräilykypärä ihastuttivat ysärisoundillaan. Yhtäkkiä studiossa viihtynyt Karri kiersikin possensa kanssa keikoilla ja veti show'ta ympäri Suomea.

- Suosio vaikutti minuun tosi paljon. Elin kiireistä aikaa, ja teen edelleen keikkoja, joissa vedän niitä biisejä, hän sanoo.

Menestyksestä nousi myös artistille paineita, kun hän yritti tehdä uusia kappaleita debyyttilevyn julkaisun jälkeen.

- Ainoa askel on vaan ottaa niitä askeleita ja mennä eteenpäin. Se menestyslevy on kuitenkin hyvä ponnahduslauta uudelle. Hienoa kelata, että on tullut tehtyä tällainen kiva juttu. Olen hakenut inspiraatiota uusiin biiseihin tekemällä töitä erilaisten ihmisten kanssa eri studioissa, hän kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

"Perfektionismista on hyötyäkin"

Karri Koira on kuullut paljon kysymyksiä faneiltaan, joissa kysellään uuden musiikin perään. Hän sanoo olevansa sen verran perfektionisti, että tekovaiheessa olevista biiseistä on vaikea päästää irti.

- Se on hankalaa, kun et koskaan pääse kappaleessasi täysin omaan visioosi. Perfektionismi on siinä mielessä hyväkin asia, koska yritän aina tehdä loppuun asti biisistä omannäköiseni. Monesti olen tyytyväinen, vaikka olisin stressannut paljon tekovaiheessa, hän tunnustaa.

- Olen yrittänyt työstää koko ajan sitä, etten olisi liikaa sillä mielellä liikenteessä. En tiedä, onko ollut tiettyjä keinoja siihen. Pitää tehdä koko ajan juttuja ja pallo liikenteessä. Silloin perfektionismin negatiivinen vaikutus pienenee.

Kuuntele alta Karri Koiran ylistetty debyyttilevy.

Lue myös: Karri Koira sai ensi kertaa urallaan kritiikkiä: "Autotune-soundista on valitettu"

Kilpailut

Uusimmat