Kuva: Andrei Kipahti

Karri Koira sai ensi kertaa urallaan kritiikkiä: "Autotune-soundista on valitettu"

25.07.2017 14:22 - Anna Hopi

Uusi Päästä mut sisään -kappale sai fanit älähtämään.

Faniensa rakastama R&B-artisti Karri Koira julkaisi perjantaina uuden Päästä mut sisään -singlen. Kappaleen tarinassa mies on lukittu parisuhderiidan keskellä ulos kodistaan, ja hän seisoo rappukäytävässä pyytäen päästä takaisin sisälle. Voiko kappaleen tulkita näin yksiselitteisesti, vai mistä se tosiaan kertoo?

- Se voi olla juuri sellainen tilanne tai sitä, että henkinen yhteys kumppaniin on kadonnut. Se välimatka pitää tietenkin kuroa umpeen, Karri Koira sanoo Voice.fi-sivuston haastattelussa. 

Kun mieheltä kysyy, mistä hän sai inspiraation kappaleeseen, hän hymyilee vain leveästi ja kohauttaa harteitaan.

- Jostain niitä aina tulee. Peruselämästä - sieltähän ne yleensä tulee. Joskus tulee joku lause mieleen, joka kuulostaa hyvältä. Myöskin omista fiiliksistä voi kummuta kappaleita, hän avaa.

Kitkatilanteissa auttaa yhteyden luominen

Laulaja pohtii Päästä mut sisään -kappaleen hengessä, että todennäköisesti on aika yleistä, että parisuhderiidoissa saatetaan päätyä tilanteisiin, joissa tunteita tuuletetaan pistämällä toinen osapuoli kämpästä pihalle.

- Haasteena parisuhteissa on varmasti se, etteivät ihmiset osaa ajatella toisen ihmisen näkökulmasta, siitä tulee kitkaa. Mennään vaan sillä, että kun minä olen tätä mieltä, niin sinä olet väärässä. Se eskaloituu väärään suuntaan. Jos pystyisi pysähtymään ja kuuntelemaan, mitä toinen ihminen on sanomassa, ehkä tilanteen saisi korjattua, Karri Koira aprikoi.

- Jos yhteys menee rikki, ei kannata olla pitkään erillään, ja pitää puhelinlankaa rikki. Etäisyyttä kannattaa kuroa umpeen. Kannattaa aina yrittää tehdä jotaina asialle.

(kuva: Andrei Kipahti)

"Autotunea on ihmetelty"

Karri Koira on kertonut aikaisemmin julkisuudessa, että häntä harmittaa kritiikin puute. Fanit ovat nimittäin tähän mennessä pääasiassa syttyneet miehen tuotannosta. Vuonna 2012 julkaistu K.O.I.R.A. -albumi kerää edelleen ihmisiä keikoille tanssimaan.

Nyt artisti kertoo saaneensa ensimmäistä kertaa negatiivista kritiikkiä.

- Osa ihmisistä on vähän valittanut, että mikä tämä uusi autotunetettu soundi on, kun moni on tykännyt vanhasta luonnollisemmasta soundista. Se on hassua, koska nykyään pitäisi olla tottunut siihen autotune-ääneen. Se on aika yleistä musiikissa tällä hetkellä, artisti sanoo.

Hän haluaa pitää taiteilijan oikeuden itsellään kokeilla erilaisia asioita, ja heittää pilke silmäkulmassaan lupauksen.

- Aion tehdä tulevaisuudessa vain yököttäviä biisejä, joita ihmiset voivat sitten kauhistella. Silloin mietin, että nyt onnistuin herättämään reaktioita, Karri Koira virnistää.

Kuuntele alta tähden uusi Päästä mut sisään -kappale.

Lue myös: Päästäisitkö katuvan Koiran sisään? Karri Koiran uudella singellä ollaan parisuhderiidan keskellä

Lue myös: Miksi et tehnyt uutta musiikkia vuosiin, Karri Koira?

Lue myös: Uuden sinkun julkaissut Karri Koira: "En uskonut muusikkouraan"

Kilpailut

Uusimmat