Kuva: Senja Rapila

Karri Koiran ura muuttui yhdestä kappaleesta: "Homma räjähti käsiin"

31.07.2017 13:45 - Anna Hopi

Ruudolfin kanssa yhdessä tehty Mammat riivaa on Karri Koiran uran käännekohtia.

Artistin suuri läpimurto oli vuonna 2012 julkaistu K.O.I.R.A. -albumi. Silti ilman vuotta aikaisemmin julkaistua Mammat riivaa -biisiä Karri Koiraa ei tuntisi välttämättä yhtä moni, koska se oli kohtalonomainen pelinavaus.

- Mammat riivaa -kappaleen jälkeen homma räjähti käsiin. Jos biisiä ei olisi ollut, en tiedä mitä olisi tapahtunut. Se on hauska kappale, jaksamme edelleen vetää sitä keikoilla, hän sanoo.

Laulaja pudistelee päätään, kun häneltä kysytään uran tärkeintä kappaletta. Sen valitseminen on vaikeaa. Lopulta hän nimeää uusimman Päästä mut sisään -singlensä 

- Siinä on erilainen soundi ja erilainen teksti kuin muissa biiseissä. On kivaa, että siinä on jotain uutta, hän perustelee.

"En kuuntele suomimusaa, paitsi J.Karjalaista"

Karri Koiran yleisö on tottunut odottamaan tähdeltä musiikissaan 90-luvun soundia. Artisti sanoo, että mielellään yllättää kuulijansa.

- Se tuntuu itselle polulta, jonka olen jo käynyt. Vaikutteeni ovat niin vahvasti ysäri r&b-musiikista. Ei se tule koskaan poistumaan musiikillisesta DNA:stani. Uudessa kappaleessakin on harmonioita, jotka voivat tuoda mieleen ysärifiiliksen, hän sanoo.

Koiran vaikutteet tulevat hänen ihannoimastaan jenkkiräpistä ja R. Kellyn, TLC-yhtyeen, Aaliyahin musiikista, ja myöhemmin Timbalandin ja Neptunesin tekemät levyistä.

- Kuuntelen silti todella laajasti musiikkia rockista emopoppiin. Nyt on pinnalla tuollainen trooppinen Karibia-musiikki, ja sen lisäksi afrikkalaiset rytmit toimivat. Ainoa, mitä en kuuntele on suomimusa, hän tunnustaa.

- Mikko Kuustosella on muutamia hyviä biisejä, ja arvostan myös paljon J. Karjalaisesta. Hänen musiikkiaan kuuntelen paljon. Neon 2 -yhtyeen Kemiaa on täydellinen biisi, hän suitsuttaa.

Lue myös: Karri Koira sai ensi kertaa urallaan kritiikkiä: "Autotune-soundista on valitettu"

Kilpailut

Uusimmat