Kuva: Mikko Räsänen

Robin fanien reaktioista tauolle jäämiseen: "Vaikea katsoa, kun monen elämä romahtaa hetkellisesti"

24.08.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Tauolle jääminen herättää Robinissa ristiriitaisia tunteita. Toisaalta hän odottaa pääsevänsä elämään normaalin nuoren elämää, mutta fanien surumielisiä reaktioita on ollut hankala katsoa.

Pop-tähti Robinin, 19, fanit elävät paraikaa melkoisen tunnemyllerryksen keskellä. Aiemmin tällä viikolla nuori laulajasuosikki ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle keikka- ja levytystauolle, mikä luonnollisesti herätti voimakkaita surun ja haikeuden tunteita faneissa. Näitä tunteita lietsoi eilen keskiviikkona julkaistu uusi Me tehtiin tää -kappale, jolla Robin summaa tähänastista uraansa ja kiittää fanejaan yhteisestä taipaleesta.

Aivan kuin tämä ei olisi jo tarpeeksi, mies myös ilmoitti heittävänsä suuren luokan Hartwall Arena -keikan lokakuun lopussa ja tällä tavalla sulkevansa tiivistahtisen uransa ensimmäisen kappaleen. Keikkaliput myytiin loppuun vain muutamassa minuutissa. Monen fanin haikeuteen yhdistyy siis tällä hetkellä myös intoa tulevasta suurkeikasta. Jotkut puolestaan joutuvat suremaan saamatta jääneitä lippuja. Tunnecocktailin täydentää se, että fanit juhlistavat tänään Robinin 19-vuotissyntymäpäivää.

Fanien lisäksi myös itse Robin painii ristiriitaisten tunteiden kanssa. Robin kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että taukopäätös ei johdu loppuun palamisesta tai luovuuden loppumisesta. Sinänsä tauolle ei olisi pakko jäädä. Miehen intuitio kuitenkin sanoi kesän alussa, että nyt on aika ottaa taukoa hektisestä artistin elämästä ja kokeilla, miltä normaali 19-vuotiaan elämä tuntuu. Mies on vuodesta 2012 alkaen paiskinut töitä suomalaisen musiikkimaailman huipulla kovalla tahdilla. Tästä palkkiona ovat muun muassa kuusi Emma-palkintoa ja viisi multiplatinalevyä. Uskollisista fanijoukoista puhumattakaan.

- Tavallaan odotan taukoa ja tavallaan en yhtään. Kun olin tehnyt lopullisen päätöksen tauolle jäämisestä, aloin heti miettiä, että oliko tässä sittenkään mitään järkeä. Mutta nyt voin toteuttaa sellaisia unelmia, joita en ole koskaan aiemmin kerennyt toteuttaa, Robin kertoo Voice.fi:lle.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Helkkarin paljon Netflixiä"

Tauon aikana Robin haluaa matkustella, viettää rentoa aikaa kavereiden kanssa ja kerätä uusia kokemuksia vaikkapa laskuvarjohyppykurssin muodossa. Musiikin osalta mies haluaa oppia soittamaan entistä paremmin pianoa, kitaraa ja rumpuja ja kenties myös kehittyä musiikkituottajana. Lähitulevaisuudessa siintää myös velvollisuuksia: ylioppilaskirjoitukset nyt syksyllä ja keväällä sekä armeija luultavasti vuonna 2019.

Robinilla on selvät sävelet siitä, mitä hän haluaa uuden normielämänsä sisältävän.

- Helkkarin paljon Netflixiä tietysti, ja ihan vain turhaa hengailuaikaa frendien kanssa. Se on hienoa, ja haluan sellaista kokea. Olen jäänyt paitsi tällaisesta koulujen pihoilla hengailusta elämässäni.

Robin tiedostaa, että ihan tavallista 19-vuotiaan elämää hän ei pysty viettämään tauolle jäätyäänkään. Suomessa mies tunnistetaan mihin hän ikinä meneekin, mutta tämä ei häntä haittaa. Robin painottaa, että hänelle saa tulla juttelemaan turuilla ja toreilla tauonkin aikana.  

- Se on osa tätä hommaa. Tykkään, kun joku tulee juttelemaan minulle. Yleensä ihmiset tosin haluavat vain ottaa kuvan, mutta mielestäni olisi paljon kivempi, jos vain juteltaisiin niitä näitä, Robin sanoo.

Robinin viimeinen keikka ennen taukoa nähdään Hartwall Arenalla lauantaina 28.10. (kuva: Senja Rapila)

Robin ei osaa sanoa, kuinka kauan tauko julkisuudesta kestää. Se voi kestää vuoden, se voi kestää vaikka neljäkin vuotta. Fanien toiveiden vuoksi mies ei aio viettää täyttä hiljaiseloa, vaikka hän pyrkiikin minimoimaan julkisten some-tiliensä käytön.

- Se on monille aika vaikea ymmärtää, mutta se kuuluu julkisen minäni jäädyttämiseen. Ehkä kerran kuussa päivitän jotain ja ilmoitan olevani elossa.

Fanien tunteikkuus saa mietteliääksi

Robin on selvästi miettinyt paljon fanejaan ja heidän tuntemuksiaan viime aikoina. Uusi Me tehtiin tää -kappale on suora kiitollisuudenosoitus faneille.

”Kiitän siitä, mitä me saatiin. Mut nyt mul ei oo tarjoo yhtään enempää. Mikä paljon antaa, paljon myös vaatii. Mikään ei oo kestävää, enkä vaihtais hetkeekään. Me tehtiin tää”, kappaleen kertosäkeessä lauletaan.

- Kun biisiä tehtiin, ajattelin, että minun on pakko kiittää biisissä kaikkia faneja. Ilman heitä mikään tämä ei olisi ollut mahdollista. Halusin biisin nimeksi juuri ”Me tehtiin tää”. Se kuvastaa sitä, että tässä on ollut kaikki mukana. Tietysti kun yhdessä jotain saavutetaan, yhdessä siitä joudutaan myös luopumaan, Robin sanoo.

Robinin some-tilit ovat biisin myötä täyttyneet tunteikkaista viesteistä, ja moni on vuodattanut kyyneleitä kappaleen äärellä. Robin vakavoituu miettiessään näkemiään videoita, joissa fanit kyynelien partaalla puhuvat kappaleen ja tauolle jäämisen aiheuttamista tunnelmista.

- Noita juttuja on vaikea nähdä. Itsekin olen elänyt vähän haastavia aikoja nyt hetken, kun olen tiennyt tästä taukohommasta. Olen nähnyt videoita, joissa fanit ovat vuodattaneet tämän biisin takia. Se on tähän biisiin toki luonnollinen ja odotettava reaktio. On vaikea katsoa, kun niin monen ihmisen elämä romahtaa hetkellisesti tästä. Sitä on outo käsitellä henkilökohtaisella tasolla, koska ei pysty uskomaan, että se johtuu minusta, Robin miettii.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella kappaleen alta:

Lue myös: 19 vuotta täyttävä Robin näki videon ensimmäisestä radioesiintymisestään - "Vitsi mikä ääni!"

Kilpailut

Uusimmat