Kuva: Mikko Räsänen

Haloo Helsinki! palkittiin Vuoden artistina Eläköön Suomirock! -gaalassa

09.11.2017 21:36 - Anna Hopi

Haloo Helsinki! -yhtye kuuluu Suomen arvostetuimpiin keikkabändeihin.

Haloo Helsinki! on yksi kotimaisen suomirockin kiistattomimpia lippulaivoja. Bändillä on takanaan 10 vuotta keikkoja ja hittejä. Bändi palkittiin tänään Eläköön Suomirock! -gaalassa Tavastiaklubilla Vuoden artistina. Yhtyeeseen kuuluvat solisti Elli Haloo, kitaristi Jere Marttila, kitaristi Leo Hakanen ja rumpali Jukka Soldan.

Yhtyeen valitsivat Vuoden artistiksi tuomaristo, johon kuuluvat Juhani Merimaa, Antti "Letku" Lehtinen, Ville Kinaret ja Tanja Korpela.

Meriittejä bändillä riittää - kuusi albumia julkaissut yhtye on myynyt yhteensä 300 000 levyä. Haloo Helsingin kappaleita on kuunneltu yli 120 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 55 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi kuusi Emma-palkintoa, kymmenen radiolistan ykkössingleä sekä lähes 700 keikkaa.

Bändin maaliskuiset keikat Tallinnan Saku Arenalla keräsivät paikalle lähes 20 000 hengen yleisön, minkä jälkeen bändi teki loppuunmyydyn Suomen kiertueen. Tänä syksynä bändi on valloittanut kotimaisia areenoja.

Hittejä yhtyeellä riittää. Haloo Helsinki! -yhtyeen kovimpiin kappaleisiin lukeutuvat Rakas, Hulluuden Highway, Beibi, Kuussa tuulee, Pulp Fiction, Vihaan kyllästynyt, Kiitos ei ole kirosana, Huuda!, Maailman toisella puolen, Vapaus käteen jää ja Maailma on tehty meitä varten.

Lue myös: Haloo Helsingin Rakas-kappale syntyi makuuhuoneessa - sai alkunsa yön pikkutunneilla

Lue myös: Elli Haloo: "Julkkikset eivät puhu kiusatuksi tulemisesta siksi, että saisivat huomiota"

Kilpailut

Uusimmat