Kuva: Senja Rapila

Elämäntyöstä palkittu Pantse Syrjä on perfektionisti: "Aina toivon, että pystyisin parempaan"

09.11.2017 23:34 - Anna Hopi

Eppu Normaali -yhtyeen muusikko pitää onnistuneena jaksona 80-lukua, jolloin yhtye julkaisi monia klassikoiksi muodostuneita kappaleitaan.

Eppu Normaalin tuottaja, säveltäjä ja kitaristi Mikko "Pantse" Syrjä, 59, palkittiin tänään Tavastalla Eläköön Suomirock! -gaalassa elämäntyöstään musiiki saralla. Mies on säveltänyt reippaasti yli sata kappaletta Epuille, minkä lisäksi hän on ansioitunut tuottajana ja muusikkona.

Tyylilleen uskollisena Syrjä oli vaatimaton palkinnon saatuaan, mutta iloitsi voitosta.

- Erittäin hienolta tuntuu. Olen aika otettu. Joku urheilijakin on ehkä sanonut näin, että tämän merkityksen tajuaa vasta seuraavien kuukausien aikana - sama juttu minulla, hän sanaili.

Pantse Syrjä toteaa, ettei osaa laittaa omia tuotoksiaan paremmuusjärjestykseen. Hän ei pysty valitsemaan biisiensä joukosta kirkkainta kruununjalokiveä.

- Se on vähän sama tilanne kuin jos olet kymmenen lapsen äiti ja saat villin kortin, että voit pelastaa yhden niistä keskitysleiriltä, niin kenet valitset? Mahdoton paikka, hän sanailee.

"Yleensä en sanoita kappaleita"

Mies on tyytyväinen Eppu Normaalin kulta-ajan, eli 80-luvun, hiteistä.

- Nekin kappaleet, jotka eivät olleet hittejä, ovat onnistuneita. Tulipa silloin sanoitettuakin joitain hittejä. Keskimäärin omat sävellykseni vaativat erilaista sanoitusta kuin mitä itse pystyn tekemään. Olen liian virtaviivainen ja näppärä.Yleensä olen tämän himon hillinnyt, koska velipoikani Martti osaa sen niin hyvin, Pantse Syrjä kertoo.

Kun perfektionistina tunnettu muusikko katselee omaa työuraansa taaksepäin, hän toteaa, että moni asia ei mennyt kuten piti. Kuitenkin hän on uraansa tyytyväinen.

- Aina joka hetki olen toivonut, että kunpa olisin pystynyt parempaan. Pitää olla tavoitteita, ettei päästä itseään tekemään asioita puolivaloilla. Kun katson kokonaisuutta, niin ilmeisesti olen kohtuullisen hyvin suoriutunut, Syrjä sanoo.

Lue myös: Eppu Normaalin Pantse Syrjän sävellykset ovat liikuttaneet sukupolvia - palkittiin elämäntyöstä

Kilpailut

Uusimmat