Kuva: Mikko Räsänen

Mikael Gabrielin kirjoitus nosti someraivon - "Tiedän, mitä tämä voi tehdä uralleni"

17.11.2017 15:07 - Mikko Räsänen

Mikael Gabriel kokee joutuneensa Nelonen Median pelinappulaksi.

Mikael Gabriel julkaisi Facebookissa avoimen kirjoituksen, jossa hän syyttää Nelonen Median laittaneen radiokanavillaan hänen musiikkinsa täydelliseen boikottiin. Mikael Gabriel kertoo, että Nelonen oli ilmoittanut hänen levy-yhtiölleen Universal Musicille, että hänen musiikkinsa laitetaan vuodeksi boikottiin vain siitä syystä, että Mikael päätti lähteä tuomariksi kilpailevan kanavan MTV3:n X Factor -ohjelmaan, eikä siksi voinut osallistua Nelosen Voice of Finlandiin.

Mikael kirjoittaa, että hän ilmoitti itse päätöksestään Neloselle, jotta pystyi kertomaan myös perustelut päätökselleen. 

"Muutamaa päivää myöhemmin sain levy-yhtiöni kautta tiedon, että Nelonen on ilmoittanut poistavansa kaikki kappaleeni soitosta 12.6. jälkeen kun esiinnyn Radio SuomiPopin isossa Helsinki-päivän konsertissa ja tämä heidän langettama boikotti tulee kestämään "n. vuoden"

Lue MG:n koko kirjoitus alta.

Suomalaisten radiokanavien soittamia kappaleita seuraava Biisit.info -sivusto todistaa, että Nelosen radiosoitossa tapahtui kesällä merkittävä muutos Mikael Gabrielin kertomalla hetkellä. Alla tilasto MG:n kappaleiden soitosta Nelosen radiokanavilla: SuomiPopilla, Loopilla ja Radio Aallolla.

Helsingin Sanomat haastatteli Nelonen Median radioiden musiikkipäällikköä Mikko Koivusipilää, joka kiisti boikotin ja kertoi, että Mikael Gabrielin kappaleet eivät soi Nelosen kanavilla siitä yksinkertaisesta syystä, että ne eivät ole tarpeeksi hyviä. Hän kertoi, että päätökset on tehty kuulijatutkimusten perusteella.

- Kaikki hänen uudet kappaleensa ovat olleet testissä, mutta eivät ole nousseet sieltä listalle, Koivusipilä kertoo. 

Suuri yleisö ei kuitenkaan ole Mikael Gabrielia hylännyt. Iltalehden mukaan pelkästään Spotifyssa Mikael Gabrielin musiikkia on tänä vuonna striimattu yli 50 miljoonaa kertaa. MG:n kesällä julkaisema single Riippumatto on ollut myös valtava radiohitti ja noussut Suomen kuudenneksi kuunnelluimmaksi radiosoitoksi, vaikka Nelosen kanavat eivät ole soittaneet sitä kertaakaan. Listasijoituksen on mahdollistanut se, että kappale on ylittänyt soittokynnyksen poikkeuksellisen monissa kanavissa. Kappale on soinut niin Radio Suomen kaltaisessa varttuneemman väen kanavassa, Radio Novalla kuin urbaanimmilla kanavilla kuten Bassolla, NRJ:llä ja Kissillä. 

Mikael Gabriel pelkää, että asiasta kirjoittaminen saattaa vaikuttaa hänen uraansa.

"Tiedostan täysin että tämän asian tuominen julki voi pilata multa kaiken. Mua on koitettu hiljentää tästä asiasta keväästä lähtien ja se on tuntunut koko ajan todella väärältä", hän kirjoittaa.

Fanien reaktio on kuitenkin ollut niin vahva, että MG:n tarvitse pelätä uransa loppumista. Hän some-kirjoituksensa on kerännyt jo 2000 tykkääjää ja leviää vauhdilla Facebookissa, kun miehen fanit ilmaisevat suuttumustaan ja osoittavat tukeaan artistille. Osallistu keskusteluun täällä

Lue myös: Umpirakastunut Mikael Gabriel: "Lasten hankkiminen pelottaa"

Lue myös: Mikael Gabriel, 26, syvällisenä haastattelussa: "Parasta olisi, jos saisi pysyä 16-vuotiaana"

Kilpailut

Uusimmat