Kuva: Senja Rapila

Mikael Gabriel, 26, syvällisenä haastattelussa: "Parasta olisi, jos saisi pysyä 16-vuotiaana"

04.03.2017 09:15 - Senja Rapila

Mikael Gabriel neuvoi 10 vuotta nuoremmalle Isac Elliotille, että teini-iästä kannattaa nauttia vielä kun voi. Kun ikää tulee lisää, vastuu kasvaa. Räppäri myöntää, että kaipaa itse välillä nuoruuttaan.

Suomen kirkkaimpiin poptähtiin kuuluva teinipoppari Isac Elliot, 16, on täyttämässä tänä vuonna 17 vuotta. Hän tosin viettää syntymäpäiväänsä vasta joulukuun lopussa. Laulaja kertoo Voice.fi:n haastattelussa, ettei odota tulevaa syntymäpäiväänsä erityisemmin.

- Se on niin turha ikä! Kuusitoista on kuitenkin sweet sixteen, siinä on jotain, mutta 17.., hän aloittaa, kunnes vieressä istuva Mikael Gabriel, 26, keskeyttää lauseen.

- Jou bro, ei se niin ole. Kaikki 18 vuoden jälkeen alkaa olla turhia ikiä, hän hymyilee.

- Niin. Kun olet 17, voit alkaa odottaa ajokorttia kesällä ja kaikkea tuollaista, Elliot toteaa pohdiskellen.

16-vuotias Elliot julkaisi ensimmäisen hittikappaleensa New Way Home vain 12-vuotiaana. (kuva: Senja Rapila)

Haastattelu saa pian vakavamman sävyn, kun suomalaisten suosikkiräppäri kertoo välillä kaipaavansa omalla tavallaan helppoja teinivuosia.

- Parasta olisi, jos saisi pysyä 16-vuotiaana. Ei olisi mitään huolia, ei tarvitsisi tehdä muuta kuin mennä vain kouluun. Ei tarvitse miettiä kuka maksaa vuokran tai muut laskut, Gabriel huokaisee.

Tässä vaiheessa myös Elliot myöntyy siihen, että on alaikäisyydessä myös hyvätkin puolensa, vaikka välillä sitä ei tajuaisikaan itse.

- Niin. Vielä voin tulla kotiin ja istua suoraan ruokapöytään, kun äiti on tehnyt ruuan. Totta kai minun pitää siivota pöytä ruokailun jälkeen, mutta kuitenkin. Voi vain keskittyä musaan ja kouluun. Sitten kun muutan kotoa pois, sitten pitääkin duunata enemmän kaikkea, Elliot toteaa.

- Ja ei niin vähääkään. Kyllä sä opit sitten, Gabriel hymyilee ja jatkaa:

- Oli sulla kotona sääntöjä tai ei, oli se vain nuorempana tai lapsena helpompaa. Ei sitä arvostanut samalla tavalla silloin kun oli 16 vuotta.

Mikael Gabriel on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista artisteista. (kuva: Senja Rapila)

Suomen musiikkikentällä vaikuttavilla kollegoilla on 10 vuotta ikäeroa ja Gabriel viittaakin Isaciin pikkuveljenään.

Lisäksi räppäri on kertonut aiemmin avoimesti siitä, kuinka hänet otettiin huostaan teininä. Hän oli itse Isacin ikäisenä - 16-vuotiaana - Hyrynsalmella lastenkodissa. Helsingin Sanomat on kertonut, että hänet sijoitettiin sinne 14-vuotiaana.

- Siellä oli paljon sääntöjä, mutta sekin oli paljon huolettomampaa elämää kuin mitä nyt on. Minulla on vielä monta ihmistä, kenen elämästä olen vastuussa. Että he ja heidän perheensä saavat leivän pöytään. Se vastuu vain kasvaa koko ajan mitä vanhemmaksi tulee. 

"Vain yksi virhe riittää"

Pohdiskelu teini-iän helppoudesta saa nyt Elliotin pohdiskelemaan sitä, kuinka paljon vastuuta hänellä on, vaikka ikää onkin vasta 16 vuotta. Hän kertoo, että harvemmin miettii sitä, kuinka hänen tekemisensä vaikuttavat myös monien muiden henkilöiden elämään.

- En koskaan mieti tälleen, mutta nyt kun miettii, että jos menisin esimerkiksi mokaamaan ja sanomaan jotain tyhmää jossain. Niin monessa maassa tehdään kuitenkin duunia tämän prokkiksen eteen, niin aika monelta henkilöltä lähtisi duunit sitten jos mokaisin. Ei se vaadi kuin yhden virheen, Elliot toteaa vakavana.

Vaikka nuorella artistilla on harteillaan suuri vastuu, ei hän stressaa siitä. 

- Tiedän, etten menisi koskaan sanomaan mitään tyhmää. En esimerkiksi ole koskaan ilkeä kenellekään.

Mikael Gabriel ja Isac Elliot julkaisivat kolmen kappaleen EP:n hiljattain. Voit kuunnella kaksikon yhteiskappaleet Liikaa Sussa Kii, Rullaa sekä Ring Ring Ring alapuolelta.

Lue myös: Mikael Gabriel kertoo: Vaikuttavin tarina, minkä kuulin Vain elämää -kuvauksissa

Lue myös: Mikael Gabriel paljasti tatuoidun kroppansa Elämä lapselle -konsertissa - katso kuumat kuvat

Kilpailut

Uusimmat